ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: “Αυτά που λεει ο Μητσοτάκης προεκλογικά δεν έχουν καμία σχέση με το πρόγραμμα που θέλει να εφαρμόσει”

“ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΔ”

Την ανάγκη να αποκαλυφθεί το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔ τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο νομό Μεσσηνίας και π. Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο του ANT1.

Σχολιάζοντας μάλιστα τη σχετική τοποθέτηση του υποψήφιου βουλευτή στον βόρειο τομέα της Β’ Αθήνας με τη Νέα Δημοκρατία, Θοδωρή Ρουσόπουλου, υπενθύμισε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και στελέχη της ΝΔ έχουν μιλήσει επανειλημμένα για τον κανόνα 1/5, επισημαίνοντας:

«Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Σημαίνει ότι είτε θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα προσλήψεων, το οποίο με πολύ μεγάλο κόπο έχει καταφέρει να εκπονήσει η σημερινή κυβέρνηση έτσι ώστε να καλυφθούν τεράστια κενά σε Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση – κενά τα οποία ακόμη και άνθρωποι που ανήκουν στην συντηρητική παράταξη αναγνωρίζουν – είτε θα επιστρέψουμε σε πολιτικές
όπως αυτές του 1/5, οι οποίες θα διογκώσουν τα προβλήματα.

Νομίζω λοιπόν ότι αυτό που πρέπει να γίνει το επόμενο διάστημα μέχρι τις εκλογές είναι όλα τα κόμματα να παρουσιάσουν το πλήρες πρόγραμμά τους στον ελληνικό λαό, με ευθύτητα και ειλικρίνεια όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έγινε την τελευταία τετραετία και η οποία οδήγησε στην επίτευξη του εθνικού στόχου της εξόδου από τα μνημόνια, σχολιάζοντας ωστόσο ότι στη συνέχεια δεν υπήρξε αρκετός χρόνος ούτως ώστε να μπορέσουν να υλοποιηθούν πλήρως πολιτικές στήριξης
αυτών που σήκωσαν τα περισσότερα βάρη μέσα στην κρίση (στοχευμένες φοροαπαλλαγές, μέτρα ελάφρυνσης κ.α).

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα στοιχεία που αποδεικνύουν την προγραμματική υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ:
«Στα διακηρυκτικά τσιτάτα θα απαντήσω με στοιχεία. Από το 2015 έως και σήμερα, λειτουργούν 50.000 νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη χώρα, την ώρα που την τετραετία 2010-2014 μπήκε λουκέτο σε 300.000 επιχειρήσεις.

Παράλληλα η ελληνική οικονομία τρέχει για ένατο συνεχόμενο τρίμηνο με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Μόλις χθες, ο Κυρ. Μητσοτάκης ανέκρουσε πρύμναν και είπε ότι για το 2019 δεν θα υπάρξει καμία φορολογική ελάφρυνση, μίλησε για φορολογική ελάφρυνση στον ΦΠΑ της εστίασης για το 2020, κάτι το οποίο ήδη έχει ψηφίσει η κυβέρνησή μας, ενώ παρέπεμψε όλες
τις άλλες φοροελαφρύνσεις από το 2021 και μετά. Η συνέντευξη που έδωσε ο κ. Μητσοτάκης στο ΚΡΗΤΗ TV, αποδεικνύει ότι αυτά που λέει, τώρα προεκλογικά, δεν έχουν καμία σχέση με το πρόγραμμα που θέλει να εφαρμόσει.

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έμπρακτα αποδείξει με την ΔΕΘ
2018 αλλά και με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο Ζάππειο, ότι οι στοχευμένες φοροελαφρύνσεις λαμβάνουν ήδη χώρα και θα πρέπει να συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα».

To Top