ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: 5.700.000 για οδικό δίκτυο Μεσσηνίας και αθλητικές εγκαταστάσεις

33.500.000 ευρώ από εθνικούς πόρους για 17 νέα έργα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Την χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους 17 νέων έργων στην Πελοπόννησο, συνολικού προϋπολογισμού 33,5 εκατ. ευρώ, ενέκρινε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, έπειτα από σχετικό αίτημα της Περιφέρειας.

Τα έργα αυτά εντάσσονται στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Τα έργα αφορούν σημαντικές υποδομές όπως η κατασκευή δικτύων ύδρευσης και άρδευσης, η συντήρηση του οδικού δικτύου, ο εκσυγχρονισμός αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και δράσεις για την τουριστική προβολή και την προώθηση των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα στη Μεσσηνία θα δοθούν 5.100.000 ευρώ για τη συντήρηση και αναβάθμιση του οδικού δικτύου του νομού αλλά και 600.000 για Αθλητικές Εγκαταστάσεις.
Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι 1.525.000 ευρώ θα δοθούν για την τουριστική προβολή και προώθηση των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Δείτε εδώ τον πίνακα με τα νέα έργα:


Ο κ. Χαρίτσης δήλωσε για την χρηματοδότηση των έργων αυτών από εθνικούς πόρους:
«Γνωρίζουμε τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και κινητοποιούμε κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό μέσο για να υλοποιήσουμε τις απαραίτητες παρεμβάσεις στις Περιφέρειες και τους Δήμους όλης της χώρας. Σταθερή πεποίθησή μας στο Υπουργείο Οικονομίας είναι ότι η συνεργασία και ο συντονισμός με τους παραγωγικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς συνιστά βασική προϋπόθεση για να επιτύχουμε τον κοινό στόχο για ανάπτυξη βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη».

Χαρίτσης: 5.700.000 για οδικό δίκτυο Μεσσηνίας και αθλητικές εγκαταστάσεις
To Top