Υγεία

Χάος από τα εβδομαδιαία κρούσματα του ΕΟΔΥ… ανά εκατομμύριο πληθυσμού

Σάλος έχει προκληθεί μετά την πρώτη ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ για τα εβδομαδιαία κρούσματα και τη γενικότερη πορεία της πανδημίας.

Πλήθος οργισμένων χρηστών του διαδικτύου ξεσπά στο Twitter κατά του Οργανισμού, την ώρα που η χώρα βρίσκεται εν μέσω ενός νέου κύματος του ιού, με τις μολύνσεις να είναι ιδιαίτερα αυξημένες και τις νέες υποπαραλλαγές Όμικρον 4 και Όμικρον 5 να «σαρώνουν» πολλές περιοχές τις χώρας.

Σε αυτή τη χρονική περίοδο, ο ΕΟΔΥ επέλεξε να ανακοινώνει τα περαστικά της Covid-19 μια φορά την εβδομάδα. Όμως αυτό που έφερε μεγάλη απογοήτευση στο κοινό, είναι το γεγονός ότι τα κρούσματα ημέρας έγιναν κρούσματα ανα εκατομμύριο πληθυσμού, και οι επαναλοιμώξεις, ποσοστό επί των κρουσμάτων ανά εκατομμύριο!

Στην εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ σήμερα Τρίτη (12/7), αναγράφεται ότι καταγράφηκαν 13.623 κρούσματα κορονοϊού ανά εκατομμύριο πληθυσμού, με τα υπόλοιπα στοιχεία για τους θανάτους και τους διασωληνωμένους να έχουν δίπλα αυτή τη σημείωση.

Γίνεται λοιπόν κατανοητό, ότι δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο για τον καθένα να καταλάβει και να υπολογίσει τα νέα κρούσματα και τους θανάτους που σημειώθηκαν την τελευταία εβδομάδα, ενώ μπερδεύει περισσότερο τα πράγματα το ότι κάθε μέσο ανακοινώνει τα δικά του στατιστικά νούμερα με βάσει τους υπολογισμούς του.

Ο κορονοϊός όμως συνεχίζει να μετρά ανθρώπινες απώλειες και ο απολογισμός των νεκρών κατά προσέγγιση, δεν φαίνεται να ικανοποιεί τις ανάγκες των πολιτών.

Χαρακτηριστικά ορισμένες από τις αντιδράσεις στο Twitter:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Χάος από τα εβδομαδιαία κρούσματα του ΕΟΔΥ… ανά εκατομμύριο πληθυσμού
To Top