Τουρισμός

British Airways: Τα μεγάλα αεροσκάφη θα επιστρατεύσει φέτος για Ελλάδα

Στο ελληνικό καλοκαίρι ποντάρει η British Airways, σύμφωνα με δημοσίευμα που υποστηρίζει πως σκέφτεται να ναυλώσει στην κοντινή διαδρομή προς την Ελλάδα, κάποια από τα μεγαλύτερα αεροσκάφη του στόλου της.

Ο αερομεταφορέας επιδιώκει να εισπράξει μέρος της πίτας των αεροπορικών εισιτηρίων των Βρετανών που θα γράφουν ως προορισμό τους την χώρα μας, γράφει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν τα σχέδια της βρετανικής εταιρείας.

Καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μεταξύ των πρώτων σε ταχύτητα εμβολιασμού, η Ελλάδα -αγαπημένος προορισμός των Βρετανών- γράφει το δημοσίευμα, σχεδιάζει να υποδεχθεί τους πρώτους τουρίστες στα μέσα Μαΐου.

Οι αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες έχουν υποστεί ζημιές από το lockdown αδημονούν να ανοίξουν τις κρατήσεις τους για εκείνους που επιθυμούν να κλείσουν από τώρα, μία θέση στον ήλιο.

Στο αεροδρόμιο του Heathrow, ήδη βρίσκονται σε αναμονή Boeing Co. 787 και 777 με διπλούς διαδρόμους και Airbus SE A350, που μπορούν να μεταφέρουν διπλάσιο αριθμό επιβατών από τα συνήθη αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται στις ευρωπαϊκές διαδρομές.

Συνήθως τα μικρότερα αεροσκάφη στις κοντινές πτήσεις

Παρόλο που τα μικρότερα αεροσκάφη αποδίδουν ενεργειακά καλύτερα στις πιο κοντινές διαδρομές, δεν είναι η πρώτη φορά που οι αεροπορικές ναυλώνουν μεγαλύτερα αεροσκάφη για λίγες χιλιάδες χιλιόμετρα.
Το 2010, η Air France χρησιμοποίησε το διπλό Airbus A380 για να μεταφέρει 500 επιβάτες μεταξύ Λονδίνου και Παρισιού. Και η Emirates χρησιμοποιούσε αντίστοιχα το ίδιο μοντέλο για τη 40λεπτη διαδρομή μεταξύ Ντουμπάι και Ομάν, πριν το ξέσπασμα της πανδημίας.

British Airways: Τα μεγάλα αεροσκάφη θα επιστρατεύσει φέτος για Ελλάδα

British Airways: Τα μεγάλα αεροσκάφη θα επιστρατεύσει φέτος για Ελλάδα
To Top