MESSINIA PLUS

My Beach-Our Planet: Και η Καλαμάτα στις 8 πόλεις που θα καθαριστούν οι παραλίες τους-Γίνει και εσύ εθελοντής

My Beach- Our Planet: Γίνε κι εσύ εθελοντής στους καθαρισμούς 8 παραλιών σε όλη την Ελλάδα για να κάνουμε τις παραλίες μας βιώσιμες

Η περιβαλλοντική δράση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Pernod Ricard Hellas σε συνεργασία με την iSea, για 3η χρονιά μας προσκαλεί να δηλώσουμε συμμετοχή στο mybeachourplanet.gr και να κάνουμε μία βιώσιμη επιλογή από την παραλία έως το super market

 

Η Pernod Ricard Hellas, σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση iSea, πραγματοποιούν για 3η χρονιά την περιβαλλοντική δράση “My Beach. Our Planet” με στόχο ένα καλύτερο μέλλον για τις ελληνικές παραλίες, και μας καλούν να γίνουμε μέρος της προσπάθειας, συμμετέχοντας στους καθαρισμούς 8 παραλιών σε όλη την Ελλάδα, τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Έχοντας δημιουργήσει ένα πολύ σημαντικό αποτύπωμα με τις δράσεις του 2022 και του 2023, με τον καθαρισμό 145.000 τ.μ. παραλιών σε όλη την Ελλάδα, η περιβαλλοντική πρωτοβουλία συνεχίζει το ταξίδι της στις ελληνικές παραλίες που πλήττονται από τη ρύπανση στην Αττική, στον Βόλο, στην Καλαμάτα και στη Θεσσαλονίκη με την ενεργή συμμετοχή εθελοντών και την καθοδήγηση της iSea.  Η δράση “My beach. Our planet” συνεχίζει και φέτος την συνεργασία με το πρόγραμμα για την ανακύκλωση αποτσίγαρων «Γόπα Project», στο πλαίσιο της οποίας θα τοποθετηθούν σταχτοδοχεία στις παραλίες όπου θα πραγματοποιηθούν οι καθαρισμοί, συμβάλλοντας με ακόμη μια ενέργεια στην προστασία των παραλιών από τη ρύπανση.

Το φετινό πρόγραμμα των καθαρισμών στις παραλίες διαμορφώνεται ως εξής:

 

Τα βήματα για τη συμμετοχή μας στους εθελοντικούς καθαρισμούς παραλιών του “My beach. Our planet” είναι απλά:

  • Δηλώνουμε συμμετοχή στην ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής στο mybeachourplanet.gr, επιλέγοντας τον καθαρισμό που μας ενδιαφέρει
  • Παρευρισκόμαστε στον καθαρισμό την ορισμένη μέρα στην παραλία ή τις παραλίες που έχουμε επιλέξει (η συμμετοχή αφορά άτομα άνω των 18 ετών)
  • Η iSea παρέχει επαναχρησιμοποιούμενα γάντια και σάκους, και διαχωρίζει τα απορρίμματα σε ανακυκλώσιμα και μη ανακυκλώσιμα, ενώ στο τέλος φροντίζει για την διαχείριση τους σε συνεργασία με τους Δήμους
  • Νερό και επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια παρέχονται από την iSea 
  • Εμείς θα χρειαστεί να εξοπλιστούμε μόνο με το καπέλο μας!
  • Η Pernod Ricard Hellas μας επιβραβεύει για τη συμμετοχή μας και την οικολογική επιλογή μας με ένα βιώσιμο δώρο.

Παράλληλα, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, στο πλαίσιο της δράσης “My Beach. Our Planet”, και φέτος η Pernod Ricard Hellas θα παρέχει εκπαίδευση και εξοπλισμό για την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών λειτουργίας σε επαγγελματίες εστίασης σε beach bars.

Τέλος, φέτος για πρώτη φορά, πέρα από την εθελοντική συμμετοχή μας στους καθαρισμούς, μπορούμε να βοηθήσουμε κι από το … super market: Από τις 5 έως τις 18 Ιουνίου, επιλέγοντας προϊόντα της Pernod Ricard Hellas στα συνεργαζόμενα super markets, συμβάλλουμε στον καθαρισμό 40 χλμ. παραλιών από την iSea, με την υποστήριξη της Pernod Ricard Hellas.

Μαζί κάνουμε την αλλαγή για τον πλανήτη μας, συμμετέχοντας στην περιβαλλοντική πρωτοβουλία “My Beach. Our Planet”.

Για τη δική σου παραλία, για τον δικό μας πλανήτη!

Σχετικά με την Pernod Ricard Hellas

Η Pernod Ricard αποτελεί την Νο.2 εταιρία στον κόσμο στην κατηγορία των αλκοολούχων ποτών με πωλήσεις ύψους 10.701 εκατ. ευρώ το οικονομικό έτος 2022 (οργανική αύξηση +17%). Ιδρύθηκε το 1975 από τη συγχώνευση των Pernod και Ricard και ο Όμιλος παρουσιάζει συνεχή ανάπτυξη, βασισμένη τόσο στην οργανική ανάπτυξη όσο και στις εξαγορές: Seagram (2001), Allied Domecq (2005) και Vin&Sprit (2008). Η Pernod Ricard, στην οποία ανήκουν 16 από τα 100 κορυφαία εμπορικά σήματα αλκοολούχων ποτών, κατέχει ένα από τα πιο διάσημα και ολοκληρωμένα χαρτοφυλάκια στον κλάδο. Τα εμπορικά σήματα του ομίλου διανέμονται σε περισσότερες από 160 αγορές και από το δικό του δυναμικό πωλήσεων σε 73 αγορές.

Η Pernod Ricard Hellas, μέλος του Ομίλου Pernod Ricard, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1990 συμπληρώνοντας 32 συναπτά έτη ανάπτυξης και προσφοράς στην Ελληνική Οικονομία και προσφέροντας απασχόληση σε 107 εργαζόμενους. Η επιτυχία της βασίζεται στη διατήρηση και την συνεχή ενίσχυση του δυνατού δεσμού της με την ελληνική αγορά και τη σταθερή δέσμευσή της τόσο στους ανθρώπους της όσο και το καταναλωτικό κοινό.  Σήμερα, η Pernod Ricard Hellas διαθέτει πλούσιο portfolio κορυφαίων μαρκών παγκοσμίως, όπως το Chivas Regal Scotch Whisky, την Absolut Vodka, το Jameson Irish Whiskey, τo Havana Club Cuban Rum, το Beefeater London Dry Gin, την Olmeca Tequila, καθώς και τις ultra-premium μάρκες Perrier-Jouёt Belle Epoque, Absolut Elyx, The Glenlivet Malt Whisky, Royal Salute και Martell Cognac. Ιδιαίτερα σημαντική για την Pernod Ricard Hellas είναι η θέση των αμιγώς ελληνικών προϊόντων που παράγει στη μονάδα παραγωγή της Μυτιλήνης: το Ούζο ΜΙΝΙ, τα λικέρ Eoliki και τα UP ελληνικών λικέρ Roots. H Pernod Ricard Hellas σταθερά υποστηρίζει το ελληνικό επιχειρείν και την ελληνική κοινωνία, μέσω διάφορων πρωτοβουλιών όπως η περιβαλλοντική πρωτοβουλία My Beach, Our Planet, αλλά και ενέργειες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με ανθρωπιστικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα.

Σχετικά με την iSea

H Περιβαλλοντική Οργάνωση iSea ιδρύθηκε το 2016 με έδρα τη Θεσσαλονίκη με σκοπό την προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων. Απαρτίζεται από μια ομάδα νέων επιστημόνων με εμπειρία στην έρευνα και την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και κύριοι στόχοι της αποτελούν η επαγρύπνηση μέσα από την ενημέρωση σχετικά με τα σύγχρονα περιβαλλοντικά προβλήματα και τις ορθές πρακτικές για την αντιμετώπισή τους, η προώθηση της λήψης μέτρων και ορθών πολιτικών για την περιβαλλοντική προστασία και η προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης. Δραστηριοποιείται σε 4 κύριους τομείς: 

  1. Ευάλωτα είδη, 2. Επιστήμη των Πολιτών, 3. Σχέση ανθρώπου με τα υδάτινα οικοσυστήματα και 4. Υδάτινα απορρίμματα. Για την επίτευξη των στόχων της η iSea αξιοποιεί διαφορετικά εργαλεία, όπως την επιστημονική έρευνα και την περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση διαφορετικών ομάδων στόχων.

To Top