ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Bασιλόπουλος για master plan Λιμανιού: “Να μην υιοθετούνται απόψεις που απέχουν από την πραγματικότητα και τη θέση του Δήμου”

Αιχμηρή η απάντηση του Δημάρχου Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλου στις δηλώσεις του πρώην Δημάρχου Σταύρου Μπένου, ο οποίος χαρακτήρισε ως "κατάρα που έρχεται" τις παρεμβάσεις που προβλέπει το master plan του Λιμανιού Καλαμάτας, ειδικά για την περιοχή του προλιμένα  και τις νέες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις που είναι στα σχέδια, κάνοντας λόγο για "τσιμεντοποίηση" και "έγκλημα" ενώ πρότεινε να κηρυχθεί η περιοχή "μνημείο διατηρητέο".  Ο Σταύρος Μπένος σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Καλαμάτας, εμφανίστηκε εξοργισμένος με τις εξελίξεις και έκανε έκκληση στη Δημοτική Αρχή "να αποτρέψει το έγκλημα". Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, απάντησε εμμέσως στις δηλώσεις αυτές, με αιχμές για τοποθετήσεις που γίνονται ουσιαστικά εν θερμώ και ελαφρά τη καρδία, κάνοντας λόγο για ανακρίβειες και απόψεις που υιοθετούνται και απέχουν από την πραγματικότητα και τους σχεδιασμούς του Δήμου Καλαμάτας.

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: "ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΝΑΚΡΙΒΗ"

Σήμερα, Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2021 ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με δηλώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν το προγραμματικό σχέδιο για τον λιμένα Καλαμάτας, ανέφερε:

«Σέβομαι τους προκατόχους μου και την προσφορά τους, είναι κάτι άλλωστε που το έχω αποδείξει εμπράκτως. Προφανώς έχουν δικαίωμα να τοποθετούνται για θέματα της πόλης, όπως άλλωστε και όλοι οι πολίτες.

Όσον αφορά το λιμάνι, επειδή λέγονται και γράφονται διάφορα το τελευταίο διάστημα, πολλές φορές ανακριβή, καλό είναι να υπάρχει ορθή ενημέρωση όλων και να μην υιοθετούνται αβρόχοις ποσί διάφορες απόψεις που εν πάση περιπτώσει απέχουν από την πραγματικότητα, τη θέση του Δήμου, τις σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και τις κόκκινες γραμμές που έχουν τεθεί.

Σε κάθε περίπτωση το ενδιαφέρον και οι ευαισθησίες για το φυσικό περιβάλλον, τις υποδομές και το μέλλον της πόλης προφανώς δεν είναι αποκλειστικό δικαίωμα κανενός».

Bασιλόπουλος για master plan Λιμανιού: “Να μην υιοθετούνται απόψεις που απέχουν από την πραγματικότητα και τη θέση του Δήμου”
To Top