ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Bασιλόπουλος για 5G: “Μας θλίβει η εξέλιξη αυτή-Δεν πρέπει να έχουμε τεχνοφοβία”-Έρχονται νέες μετρήσεις

Την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας να συνεχίσει τις προσπάθειες για τεχνολογικές καινοτομίες στο Δήμο εξέφρασε σήμερα ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.  “Mας θλίβει αυτή η εξέλιξη”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, στη σκιά της  απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας να διακόψει τη σύμβαση με τη Wind για το πιλοτικό πρόγραμμα του 5G.  Να υπενθυμίσουμε ότι στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας υπερίσχυσαν στο συγκεκριμένο θέμα οι ψήφοι της αντιπολίτευσης.

Ο Δήμαρχος παραμένει υπέρμαχος των τεχνολογικών εξελίξεων, προαναγγέλλοντας μάλιστα και νέες εξειδικευμένες μετρήσεις από το βαν της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας για το φάσμα του 5G, τα αποτελέσματα των οποίων θα παρουσιαστούν σε ειδική ενημερωτική ημερίδα μέσα στον Ιανουάριο.

“Πιστεύουμε στην εξέλιξη και την τεχνολογία. Σεβόμαστε τις ανησυχίες των πολιτών. Είχαμε μια προγραμματισμένη σύσκεψη από 10 έως 20 Ιανουαρίου, να βλέπαμε τα αποτελέσματα, να μιλούσαν οι ειδικοί και εφόσον αποδεικνυόταν ότι προκαλεί πρόβλημα στην υγεία, να σταθούμε απέναντι. Ως Δήμος Καλαμάτας πιστεύουμε στην τεχνολογία και δεν φοβόμαστε το μέλλον, ούτε τις εξελίξεις. Θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια”, δήλωσε ξεκάθαρα ο Δήμαρχος, συμπληρώνοντας- με αφορμή τις πανελλαδικές διαστάσεις που πήρε το θέμα με τις αντιδράσεις για το 5G- πως “Δεν μπορούν κάποιοι να δυσφημίζουν την πόλη μας ακολουθώντας εγωιστικές τακτικές και τακτικισμούς. Δεν πρέπει να έχουμε τεχνοφοβία ούτε να επικρατήσει ο σκοταδισμός”.

Τέλος να σημειωθεί ότι στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας που αναφέρει: “Ο κινητός σταθμός για μετρήσεις της στάθμης των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, που έχει παραχωρηθεί από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας στο Δήμο Καλαμάτας, κάνει εδώ και καιρό μετρήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν το εύρος εκπομπής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, στο οποίο λειτουργούν οι τοποθετηθέντες από τη Wind μηχανισμοί του 5G. Τα επίπεδα ακτινοβολίας, που έχουν μετρηθεί, είναι πολύ χαμηλότερα από τα αποδεκτά όρια.
Οι μετρήσεις θα συνεχισθούν, ακόμη πιο εξειδικευμένες, μέχρι το τέλος του έτους.
Ο Δήμος Καλαμάτας είναι υπέρ της τεχνολογικής προόδου και απορρίπτει την αστήρικτη φοβία, η οποία εκμεταλλεύεται την άγνοια πολλών ανθρώπων”.

 

To Top