Μεσσηνιακή Κουζίνα

Aύριο ο διαγωνισμός Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής με θέμα το σύκο με πλούσια δώρα!

Διαγωνισμός Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής με πρωταγωνιστή το Σύκο και με προσκεκλημένο τον Ηλία Μαμαλάκη

Σας θυμίζουμε μόνο το εξής: Αρνάκι καρέ με σύκο, καριόκα με σύκο, κουλούρι Θεσσαλονίκης με σύκο, παγωτό γιαούρτι με σύκο, σοκολατένιο σαλάμι με σύκο…! Αυτές ήταν μόνο μερικές από τις ευρηματικές και υπέροχες συνταγές που παρουσιάστηκαν στον “Διαγωνισμό Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής με πρωταγωνιστή το Σύκο”, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2018 στο “Elite City Resort” στην Καλαμάτα.

Στον φετινό διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019, προσκεκλημένος είναι ο κοσμοαγάπητος, εκλεκτός άνθρωπος και μάγειρας Ηλίας Μαμαλάκης. Για να δούμε, οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες στον Διαγωνισμό θα καταφέρουν να τον εντυπωσιάσουν;

Είναι ο Διαγωνισμός που διοργανώνει ο Μορφωτικός Σύλλογος Πολυλόφου “Ο Άγιος Δημήτριος”, στο πλαίσιο των “Μεσσηνιακών Ημερών Σύκων”, που και φέτος θα κορυφωθούν τον Αύγουστο, στις 18 του μήνα, με τη Γιορτή Σύκου στον Πολύλοφο. Θα προηγηθεί το Σάββατο 3 Αυγούστου το Street Food Festival στον Πολύλοφο.

Και ο φετινός “Διαγωνισμός Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής με πρωταγωνιστή το Σύκο” θα γίνει στο “Elite City Resort”, ενώ όσοι διακριθούν θα κερδίσουν πλούσια δώρα.

Δηλώστε συμμετοχή στο polylofos.gr ή στο τηλέφωνο 6944224759 και φέρτε τις ήδη ΕΤΟΙΜΕΣ δημιουργίες σας (είτε αλμυρές είτε γλυκές) με πρωταγωνιστή το σύκο, 6 με 7 το απόγευμα στο συνεδριακό κέντρο του Elite.
Έχετε τη δυνατότητα να κερδίσετε ένα από τα 4 δώρα που απεικονίζονται στην παρακάτω αφίσα.

 

Διαβάστε αναλυτικά τους όρους του διαγωνισμού και διάφορες πληροφορίες:

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Για να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό, συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής στη σελίδα polylofos.gr ή καλέστε στο τηλέφωνο 6944224759. Μετά ελάτε την Τετάρτη, 24 Ιουλίου στο Elite City Resort (κατάθεσης συμμετοχών 6 με 7 το απόγευμα) μαζί με τα γλυκά ή αλμυρά σας πιάτα με πρωταγωνιστή το σύκο.
Αυτά μπορούν να είναι π.χ. μια δροσερή σαλάτα, μια χορταστική αλμυρή δημιουργία ή ένα γλυκό επιδόρπιο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως βασικό συστατικό είτε φρέσκα σύκα είτε ξερά, μια σπιτική μαρμελάδα, ένα γλυκό κουταλιού σύκο κλπ. Αυτό εξαρτάται ανάλογα με την έμπνευση σας και τι υλικά θα βρείτε πιο εύκολα.
Όλοι μπορούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό και να δηλώσουν ότι θα λάβουν μέρος με περισσότερες από μία συνταγές, με μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας. Όμως σε κάθε περίπτωση καθένας μπορεί να κερδίσει μόνο ένα από τα 3 πρώτα βραβεία.

Τα δώρα που θα δοθούν είναι:
1. Σετ μαγειρικών σκευών και εργαλείων κουζίνας από την εταιρεία NAVA, συνολικής αξίας 400 €
2. Tablet ARCHOS CORE 4G 10.1 ιντσών, αξίας 129 €, από το Βιβλιόπολις – Δήμητρα Δημοπούλου
3. Κουζινομηχανή RUSSELL HOBBS, αξίας 119 €, από το εστιατόριο «Στου Κώστα Βασιλειάδη»
Ειδικό βραβείο καλύτερης παρουσίασης συνταγής, ένα ηλεκτρικό κουζινάκι THOMSON, αξίας 129 €, από το Μορφωτικό Σύλλογο Πολυλόφου.
H κριτική επιτροπή (που θα αποτελείται από τους σεφ του Elite City Resort, με επικεφαλής τον κύριο Μαμαλάκη) θα βαθμολογήσει την κάθε παρασκευή με κριτήρια τη γεύση, εμφάνιση, πρωτοτυπία, τεχνική κλπ. Επίσης η επιτροπή δύναται να ρωτήσει κάθε διαγωνιζόμενο πληροφορίες για την εκτέλεση της συνταγής.
Οι βαθμολογίες θα συγκεντρωθούν και θα βγουν οι 3 πρώτοι νικητές σύμφωνα με το μέσο όρο της βαθμολογίας τους, οι οποίοι θα ανακοινωθούν από την κριτική επιτροπή αμέσως μετά το τέλος του διαγωνισμού, οπότε και θα παραλάβουν τα δώρα τους.
Φέτος, θεσπίστηκε επιπλέον και το ειδικό βραβείο καλύτερης παρουσίασης συνταγής, με αποκλειστικό κριτήριο την εμφάνιση.

Καλή επιτυχία σε όλες και όλους!

 

Aύριο ο διαγωνισμός Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής με θέμα το σύκο με πλούσια δώρα!
To Top