Αθλητισμός

Αθλητικά έργα προϋπολογισμού 6 εκατομμυρίων ευρώ σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΦΘΑΡΜΕΝΟΣ ΤΑΠΗΤΑΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΕΠΣΜ ΣΤΟΝ ΚΟΡΔΙΑ – ΚΕΡΚΙΔΕΣ ΣΕ ΛΟΓΓΑ, ΒΑΛΥΡΑ, ΜΠΟΥΚΑ ΚΑΙ ΑΝΔΡΟΥΣΑ

Αθλητικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 5.903.020 ευρώ δρομολογήθηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κατά την διάρκεια της τηλεσύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, σήμερα Τρίτη 19 Μαΐου.

 

“Παρά την δραματική μείωση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, τα συγκεκριμένα έργα έχουν απολύτως διασφαλισμένες πιστώσεις” τόνισε ο περιφερειάρχης, σημειώνοντας ότι και στις 5 Περιφερειακές Ενότητες θα ξεκινήσουν οσονούπω εργασίες, είτε για την κατασκευή νέων, είτε για την επισκευή ήδη υφιστάμενων αθλητικών υποδομών.

“Αθλητικά έργα θα κατασκευάζονται σε οικισμούς στους οποίους λειτουργούν σχολικές μονάδες και υπάρχει νεολαία γενικότερα” επισήμανε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι “θα υπάρχει σε εξέλιξη εκτεταμένο πρόγραμμα συντήρησης όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων, σε όλη την Περιφέρεια”.

Εξ άλλου, στη σημερινή σύσκεψη αποφασίστηκε να υπάρξει πρόγραμμα για την προώθηση αθλημάτων όχι ευρέως διαδεδομένων, όπως επίσης και αθλητικών δραστηριοτήτων που ενισχύουν την τουριστική ανάπτυξη.

Σε αυτά συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, δραστηριότητες όπως καταδύσεις, ορεινή ποδηλασία, ορειβασία, μονοπάτια – πεζοπορία (τρέκινγκ), αναρρίχηση, αλεξίπτωτο πλαγιάς, αιωροπτερισμός, καθώς επίσης αθλήματα σχετικά με τη θάλασσα, αλλά και τα αποκαλούμενα “εξτρίμ” αθλήματα.

Η επόμενη ανάλογου περιεχομένου σύσκεψη προγραμματίστηκε για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Στη Μεσσηνία θα γίνει Αθλητικό Κέντρο στην Κυπαρισσία, θα αλλάξει μετά από 15 χρόνια ο τάπητας στο γήπεδο του Κορδία, θα μπουν μεταλλικές κερκίδες σε γήπεδα και θα γίνει η επισκευή της στέγης του Κλειστού Γυμναστηρίου στους Γαργαλιάνους.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Τα έργα που δρομολογήθηκαν στη σημερινή σύσκεψη μπορείτε να τα δείτε εδώ:

ΕΡΓΑ ΑΜΕΣΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

Αθλητικά έργα προϋπολογισμού 6 εκατομμυρίων ευρώ σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου
To Top