ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Αθανασόπουλος: Η ζημιά στον Δήμο Μεσσήνης είναι πάνω από το 30% της ελαιοκαλλιέργειας

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος φιλοξενήθηκε στο Messinialive και μίλησε για το σοβαρό θέμα που έχει προκύψει από τον πρόωρο καύσωνα στην καρποφορία της ελιάς στη Μεσσηνία αλλά και σχεδόν σε όλο το Δήμο Μεσσήνης.
Γνώστης του αντικειμένου ο ίδιος και αφού παρακολουθεί από την αρχή την εξέλιξη του φαινομένου, επισκέφτηκε ελαιώνες και έχει ήδη διοργανώσει συσκέψεις με τοπικούς φορείς αλλά και με την Υπηρεσία του ΕΛΓΑ.
Ο Δήμαρχος Μεσσήνης υπολογίζει την ζημιά στο 30% και δήλωσε πως σαφή εικόνα της ζημιάς που θα καταγραφεί θα έχουμε προς το τέλος Ιουνίου.
Αναγγελία της ζημιάς έχει ήδη γίνει εγγράφως από τον Δήμο και ζήτησε υπομονή από τους παραγωγούς και τους καλλιεργητές και τόνισε πως θα απευθυνθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ζητώντας να εξευρεθούν τα χρήματα και να επισπευσθούν οι διαδικασίες αποζημίωσης μέσω Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ).
Ζήτησε τέλος, από τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, να κάνουν μία αντικειμενική προσέγγιση του ύψους της ζημιάς στις περιοχές τους.

To Top