ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αστυνομικός Σταθμός Αεροδρομίου Καλαμάτας: 19 δικογραφίες-24 συλλήψεις σε 2 μήνες

Ιδιαίτερα επιτυχημένη και αποτελεσματική καταγράφεται η λειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού του Αεροδρομίου Καλαμάτας ήδη από τους πρώτους 2 μήνες λειτουργίας του.

Το MessiniaLive βρέθηκε στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας και συνομίλησε με τον διοικητή του Αστυνομικού Σταθμού, υπαστυνόμο Α’, Νίκο Κωνσταντακόπουλο, ο οποίος μας έδωσε πληροφορίες για τους εξονυχιστικούς αστυνομικούς ελέγχους που γίνονται στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας, για την συνεχή 24ωρη αστυνομική παρουσία στις εγκαταστάσεις του Αεροδρομίου, και τις μέρα παρά μέρα συλλήψεις αλλοδαπών με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, που επιχειρούν μέσω των απευθείας πτήσεων από Καλαμάτα να ταξιδέψουν παρανόμως προς διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και πόλεις, χρησιμοποιώντας το Αεροδρόμιο ως πύλη εξόδου από τη χώρα μας. Ωστόσο, το ταξίδι τους σε όλες τις περιπτώσεις έχει άδοξο τέλος και ματαιώνεται, καθώς εντοπίζονται από τους αστυνομικούς του Αεροδρομίου και συλλαμβάνονται.

Πρόκειται στην πλειονότητά τους για άτομα νεαρής ηλικίας, που αναζητούν μια καλύτερη τύχη στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, με κύριες χώρες προορισμού τους τη Γερμανία[ Μόναχο-Ντίσελντορφ], τη Γαλλία [Παρίσι], την Αυστρία [Βιέννη] και τη Σουηδία [Στοκχόλμη]. Όπως μας δήλωσε ο διοικητής του Αστυνομικού Σταθμού του Αεροδρομίου, οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί, έχοντας προφανώς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αποφεύγουν χώρες με διαβατηριακό έλεγχο, όπως πχ η Μεγάλη Βρετανία.

Από τις αρχές Μαϊου, οπότε και ξεκίνησε η λειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού, που υπάγεται στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας έχουν σχηματιστεί 19 δικογραφίες και έχουν γίνει 24 συλλήψεις με αποκορύφωμα το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Ιουλίου, όπου έγιναν 10 συλλήψεις αλλοδαπών με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, μέσα σε 48 ώρες!

Να σημειωθεί ότι ο Αστυνομικός Σταθμός του Αεροδρομίου Καλαμάτας διαθέτει 11 μόνιμους αστυνομικούς, 7 με απόσπαση και ήδη από 1η Ιουλίου έχει ενισχυθεί και με 7 δόκιμους.

Μαίρη Περδικέα

Αστυνομικός Σταθμός Αεροδρομίου Καλαμάτας: 19 δικογραφίες-24 συλλήψεις σε 2 μήνες
To Top