ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας: Νέα γραμμή Νο 9 “Ιστορικό Δημαρχείο-Κεντρική Αγορά Καλαμάτας”

Μετά τη γραμμή Νο8 “Μαρία Κάλλας-ΟΣΕ”, έρχεται η Νο 9 “Αγορά-Ιστορικό Δημαρχείο”

Με στόχο την αποσυμφόρηση της κίνησης στο κέντρο της Καλαμάτας, ο Δήμος σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας προχωρούν στη δημιουργία νέας γραμμής αστικού με διαδρομή μήκους 2 χιλιομέτρων και δρομολόγιο από το βόρειο πάρκινγκ Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, στο Ιστορικό Δημαρχείο, με στάση επί της Νέδοντος. Στόχος είναι, πολίτες που θέλουν να μετακινηθούν στο κέντρο της πόλης να σταθμεύουν τα οχήματά τους στο βόρειο πάρκινγκ της Αγοράς και στη συνέχεια να επιβιβάζονται στα λεωφορεία mini bus του Αστικού που θα εξυπηρετεί με πολύ μεγάλη συχνότητα, από Αγορά έως Ιστορικό Δημαρχείο και το αντίστροφο.

Το θέμα έρχεται προς συζήτηση και έγκριση τη Δευτέρα 17 Ιουνίου στην Δημοτική Επιτροπή Καλαμάτας. Στο ίδιο μήκος κύματος θα κινηθεί το επόμενο διάστημα η δημοτική αρχή με την επανεκκίνηση αυτή τη φορά, ακόμα μιας γραμμής της Νο 6, από το ΒΙΟΠΑ στο κέντρο της πόλης. Στόχος η αποκέντρωση των οχημάτων, με στάθμευση σε χώρους έξω από το αστικό κέντρο της πόλης, ώστε να αποσυμφορηθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Η παρούσα εισήγηση αφορά τη δημιουργία και λειτουργία νέας αστικής γραμμής με αριθμό Νο 9 και ονομασία «ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ – ΑΓΟΡΑ».
Προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας και ελευθέρωση θέσεων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, προτείνεται η δημιουργία νέας Αστικής Γραμμής λεωφορείου, με διαδρομή, στάση και αφετηρία/τέρμα.
Η νέα γραμμή θα καλύπτει και θα εξυπηρετεί αποκλειστικά όσους σταθμεύουν τα οχήματα τους στο βόρειο πάρκινγκ της Κεντρικής Αγοράς και με λεωφορείο μετακινούνται στο κέντρο της πόλης.

Η γραμμή θα είναι κυκλική μήκους περίπου 2.300 m και η διαδρομή θα είναι η εξής :

Αφετηρία/Τέρμα εντός του βόρειου πάρκινγκ στο ύψος της γέφυρας της «Εθνικής οδού Σπάρτης», αριστερά εντός του πάρκινγκ, δεξιά προς τον κυκλικό της Αρτέμιδος, αριστερά στην Αρτέμιδος, αριστερά στη γέφυρα 23ης Μαρτίου, δεξιά στη Νέδοντος και επιστροφή δεξιά στην γέφυρα, δεξιά στην Αρτέμιδος, δεξιά στη γέφυρα της «Εθνικής οδού Σπάρτης» και Αφετηρία/Τέρμα εντός του πάρκινγκ.

Θα εκτελούνται δρομολόγια κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή και θα εξυπηρετούνται από μικρά και ευέλικτα λεωφορεία.
Θα δημιουργηθεί μια νέα στάση εντός του βόρειου πάρκινγκ της Κεντρικής Αγοράς και θα λειτουργεί ως Αφετηρία/Τέρμα.
Η γραμμή θα λειτουργεί με μία στάση στο Ιστορικό Δημαρχείο.
Θα υπάρχει η δυνατότητα μετεπιβίβασης σε άλλες γραμμές.

Μετά τα παραπάνω :
εισηγούμαστε:
τον Καθορισμό νέας αστικής γραμμής με αριθμό Νο 9 και ονομασία «ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ – ΑΓΟΡΑ», της αφετηρίας, της διαδρομής, των στάσεων και του τέρματος, όπως αυτά περιγράφονται παραπάνω.

To Top