ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ασπρόχωμα: Διαμαρτυρία Ρομά και ένταση στο δρόμο Καλαμάτα-Μεσσήνη-Ένας χρόνος από τον θάνατο του 18χρονου στην Πιπερίτσα

Ένταση και επεισόδια στον δρόμο Καλαμάτας-Μεσσήνης σήμερα το μεσημέρι, όταν διαμαρτυρόμενοι Ρομά έκλεισαν τον δρόμο με κάδους σκουπιδιών στους οποίους έβαλαν φωτιά και με λάστιχα αυτοκινήτων. Η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε για αρκετή ώρα, ενώ στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να μην ξεφύγει η κατάσταση και γίνουν έκτροπα. Ακούστηκαν συνθήματα όπως : “Χρήστο, ζεις, εσύ μας οδηγείς”, αναφερόμενοι στον 18χρονο που είχε χάσει πριν ένα χρόνο τη ζωή του στην Πιπερίτσα.

Τελικά όλα εξελίχθηκαν ομαλά, με τον δρόμο να ανοίγει και πάλι γύρω στις 5.30 το απόγευμα, αφού μέχρι τότε γινόταν εκτροπή από παράδρομους.

ΣΕ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Ο 64ΧΡΟΝΟΣ ΔΡΑΣΤΗΣ

Να σημειωθεί ότι σήμερα καταδικάστηκε σε 7 χρόνια κάθειρξη από το Μικτό Ορκωτό ο 64χρονος για τον θάνατο του 18χρονου Ρομά, πριν περίπου ένα χρόνο στην Πιπερίτσα, όταν ο τελευταίος μπήκε στο σπίτι του 64χρονου, με τον ίδιο να τον πυροβολεί πισώπλατα και τελικά να τον σκοτώνει. Το γεγονός αυτό είχε πυροδοτήσει τότε επεισόδια στη Μεσσήνη, με φόβο να εξελιχθεί σε γενικευμένη σύρραξη μεταξύ Ρομά και κατοίκων της περιοχής, καθώς τα πνεύματα ήταν πολύ οξυμένα. Ο 64χρονος προφυλακίστηκε, και τότε ηρέμησαν τα πνεύματα. Σήμερα το σκηνικό έντασης επαναλήφθηκε στον δρόμο του Ασπροχώματος, με τους Ρομά να κλείνουν τον δρόμο και να διαμαρτύρονται, αφότου πληροφορήθηκαν τη δικαστική απόφαση. Το Μικτό Ορκωτό Γυθείου μετέτρεψε την αρχική κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο , σε θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη που επισύρει μικρότερη ποινή. Μάλιστα, για τον ίδιο λόγο έγιναν αργά το απόγευμα επεισόδια και στον Ασπρόπυργο, με τους Ρομά και εκεί να κλείνουν τον δρόμο και να βάζουν φωτιές, διαμαρτυρόμενοι για την έκβαση της δίκης.

Μ.Π.

Διαβάστε και αυτά:

Πιπερίτσα: Πυροβόλησε και σκότωσε με καραμπίνα 18χρονο Ρομά

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 63χρονος – Ένταση στα Δικαστήρια Καλαμάτας

Ασπρόχωμα: Διαμαρτυρία Ρομά και ένταση στο δρόμο Καλαμάτα-Μεσσήνη-Ένας χρόνος από τον θάνατο του 18χρονου στην Πιπερίτσα
To Top