ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άσκηση της Πυροσβεστικής Καλαμάτας στο ΒΙΟ.ΠΑ.

ΦΑΒΑΣ: ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΒΙΟ.ΠΑ.

Άσκηση με την κωδική ονομασία «Διοκλής 2018» πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 27 Μαΐου 2018, με ώρα ενάρξεως 9.30 το πρωί, στο Βιοτεχνικό Πάρκο Καλαμάτας, στο πλαίσιο συνεργασίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας και της Διοκλής ΑΕ.

Το σενάριο περιελάμβανε κατάσβεση πυρκαγιάς σε συστοιχία φιαλών υγραερίου (προπάνιο) στην πτέρυγα Α κατάστημα Α-12 και ταυτόχρονη διάσωση εγκλωβισμένης και τραυματισμένης υπαλλήλου, και διακομιδή από το ΕΚΑΒ.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της ετήσιας τριήμερης εκπαίδευσης των Υπαλλήλων της Π.Υ. Καλαμάτας του Π.Κ. Μελιγαλά και του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεταλιδίου καθώς και των Εθελοντών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σκοπός της άσκησης ήταν η αύξηση ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας των Υπηρεσιών και φορέων, στην αντιμετώπιση πυρκαγιών σε καταστήματα αποθήκευσης και διανομής φιαλών υγραερίου καθώς και χώρους όπου συνυπάρχουν και συστεγάζονται πολλές επιχειρήσεις μαζί (κυρίως βιομηχανίες – βιοτεχνίες). Ταυτόχρονα στόχος ήταν να δοκιμάσει και την ετοιμότητα του προσωπικού του ΒΙΟΠΑ (ομάδα πυρασφάλειας) και των πυροσβεστικών του μέσων.

Ο Πρόεδρος της “ΔΙΟΚΛΗΣ Α.Ε”  Γιώργος Φάβας δήλωσε: “Να τονίσουμε ότι για πρώτη φορά από την ίδρυση της δημοτικής εταιρείας εκτελέστηκε η ετήσια άσκηση ετοιμότητας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας. Σκοπός της άσκησης ήταν να καταδειχθεί σύμφωνα με το σενάριο η ετοιμότητα της Π.Υ αλλά και της εταιρείας που με τα μέσα που διαθέτει μπορεί να προλαμβάνει την επέκταση μίας πυρκαγιάς και να συμβάλει θετικά με τον τρόπο αυτό το έργο της Π.Υ. Ευχαριστούμε από καρδιάς τα στελέχη της που συμμετείχαν αλλά και το επιτελείο της που έκανε δεκτό το αίτημά μας να διεξαχθεί αυτή η άσκηση στον ευαίσθητο βιοτεχνικό χώρο του ΒΙΟ.ΠΑ. η οποία στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία”.

To Top