ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άσκηση σεισμού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας-Τι προβλέπει το σχέδιο “Νικόμαχος”

ΜΕΡΙΚΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

Πως θα αντιμετωπιστεί ένας σεισμός από το προσωπικό του Νοσοκομείου Καλαμάτας και η ταυτόχρονη εκδήλωση φωτιάς στο υπόγειο του Νοσοκομείου, με μερική εκκένωση του κτηρίου, είναι το σενάριο που προβλέπει η επιχειρησιακή άσκηση έκτακτης ανάγκης, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα.
Αναλυτικά τι αναφέρει η ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου Καλαμάτας:

“Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας σας ενημερώνει ότι, στα πλαίσια της εφαρμογής των επιχειρησιακών σχεδίων εκτάκτων αναγκών «Περσέας» και «Σώστρατος», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 19:00 επιχειρησιακή άσκηση μερικής εκκένωσης της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΕΚΑΒ και της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης με την ονομασία «Νικόμαχος» θα λάβει χώρα εικονικό συμβάν σεισμού που δημιουργεί πρόβλημα σε χώρους του Νοσοκομείου ενώ εκδηλώνεται και φωτιά σε χώρο του υπογείου του Νοσοκομείου.

Την άσκηση θα εποπτεύσει ο Διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας κ.Νικόλαος Παπαευσταθίου και θα την παρακολουθήσει κλιμάκιο του ΕΚΕΠΥ καθώς και εκπρόσωποι της 6ης Υ.ΠΕ Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων-Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας και αρμοδίων φορέων και υπηρεσιών

Άσκηση σεισμού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας-Τι προβλέπει το σχέδιο “Νικόμαχος”
To Top