ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρωγός ο Δήμος Καλαμάτας στο 2ο Messinia Forum – Οι ενστάσεις της Αντιπολίτευσης

Τη συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας (ΣΕΜ), στις 13 & 14 Απριλίου 2024, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας και την έγκριση της κάλυψης των δαπανών ηχητικής – φωτιστικής κάλυψης της εκδήλωσης αυτής, συνολικού προϋπολογισμού έως 5.000,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, από τον σχετικό διαγωνισμό «Υπηρεσίες ηχητικών-φωτιστικών και χειρισμού αυτών, για την κάλυψη των πολιτιστικών εκδηλώσεων έτους 2024», στον οποίο έχει αναδειχθεί ανάδοχος (Τμήμα 15Β), αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία σήμερα μετά από συζήτηση κατά την συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας, υπό την Προεδρεία του αναπλ. Προέδρου Αναστάση Σκοπετέα και κατόπιν εισήγησης του Αντιδήμαρχου Παιδείας, ΚΔΑΠ και Δημοτικής Περιουσίας Γεώργιου Φάβα.

Στο γραπτό αίτημα του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας που προηγήθηκε στις 8/2/2024, αναφέρονταν: Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας (ΣΕΜ), αναδεικνύοντας τη δύναμη της συνεργασίας, ανακοινώνει τη διοργάνωση του MESSINIA FORUM για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Οι εργασίες του διήμερου συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν και φέτος στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας στις 13 & 14 Απριλίου του 2024. Βασική επιδίωξη του ΣΕΜ είναι η ανάπτυξη του κλάδου της εστίασης, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, μέσα από την ενίσχυση της εξωστρέφειας του κλάδου καθώς και των συναφών επιχειρήσεων του κλάδου, μέσα από την ενθάρρυνση και ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας, μέσω της ανάπτυξης συνεργιών, συνεργασιών και ανταλλαγής καλών πρακτικών καθώς και της εισαγωγής νέων τεχνολογιών και καινοτομιών.
Εφαλτήριο για την προσπάθειά μας αποτελεί η σημαντική απήχηση του 1ου MESSINIA FORUM. Σύμφωνα με τα περσινά στοιχεία, έλαβαν μέρος πάνω από 4.000 επισκέπτες από το χώρο της εστίασης, του τουρισμού, της αγροδιατροφής και της ευρύτερης τοπικής επιχειρηματικότητας, με συμμετοχή περισσότερων από 40 καταξιωμένων ομιλητών, 120 τοπικών επιχειρήσεων του πρωτογενούς τομέα οι οποίες παρουσίασαν τα προϊόντα τους. Έτσι και φέτος σκοπός του FORUM είναι να δημιουργήσει και αναπτύξει δίκτυα συνεργασίας, να προωθήσει την ανταλλαγή ιδεών και να εμπνεύσει καινοτόμες λύσεις και προϊόντα.
Το όραμά μας είναι η διοργάνωση να αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς για τη Μεσσηνία, συμβάλλοντας παράλληλα στη δημιουργία προϋποθέσεων και δυναμικής για βιώσιμη οικονομική και τουριστική ανάπτυξη. Το ΜESSINIA FORUM είναι μια διοργάνωση με ελεύθερη είσοδο, ανοιχτή για όλους. Η επιτυχής διοργάνωση του εν λόγω FORUM προϋποθέτει την
κάλυψη ορισμένωνσημαντικών δαπανών.

Εκ μέρους της αντιπολίτευσης τέθηκαν ερωτήματα και έγιναν τοποθετήσεις σχετικές με το θέμα και το θέμα τελικά υπερψηφίστηκε από την Δημοτική Αρχή, ενώ η παράταξη Τζαμουράνη ψήφισε λευκό και ο επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης Δημήτρης Οικονομάκος καταψήφισε.

To Top