Υγεία

Αρνητικός στον κορονοϊό ο 27χρονος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Λήξη συναγερμού για το συγκεκριμένο περιστατικό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας-Αρνητικός στον κορονοϊό ο 27χρονος

Το δείγμα που στάλθηκε από το Νοσοκομείο Καλαμάτας στο Ινστιτούτο Παστέρ βγήκε αρνητικό σε κορονοϊό. Πλέον ο 27χρονος παίρνει εξιτήριο.

TI ANAΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

“Με αφορμή την αποστολή του δείγματος στο Ινστιτούτο Παστέρ του χθεσινού πιθανού κρούσματος από το κορωνοϊο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, σας ανακοινώνουμε ότι το αποτέλεσμα είναι αρνητικό και ο 27χρονος ασθενής δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας παίρνοντας εξιτήριο.

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας εξακολουθεί να βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση ύποπτων κρουσμάτων”

Να υπενθυμίσουμε ότι ο 27χρονος είχε προσέλθει χθες το πρωί στα επείγοντα με 38 πυρετό, ενώ είχε ταξιδέψει πριν 2 εβδομάδες στη Ρώμη. Αμέσως σήμανε συναγερμός, και λήφθηκαν όλα τα απαιτούμενα μέτρα από το Νοσοκομείο, ενώ ο 27χρονος τέθηκε σε απομόνωση και δείγμα στάλθηκε προς εξέταση στο Ινστιτούτο Παστέρ στην Αθήνα. Σήμερα το πρωί τα αποτελέσματα έφεραν ανακούφιση τόσο στον ίδιο και το συγγενικό του περιβάλλον, όσο και στο νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου που ήταν σε εγρήγορση.

Πάντως, έκδηλο ήταν το ενδιαφέρον και η ανησυχία του κόσμου για το συγκεκριμένο περιστατικό, ενώ δυστυχώς δεν έλειψαν και φαινόμενα τρομολαγνείας ειδικά στα social media, όπου εκεί η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη με τους “ειδήμονες” και σχολιαστές επί παντός επιστητού να μιλούν ήδη για επιβεβαιωμένο κρούσμα, με τα αντίστοιχα σχόλια.
Οι επιστήμονες συνιστούν ψυχραιμία, να τηρούμε όλοι τα μέτρα υγιεινής και αυτοπροστασίας. Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος, αλλά και ο εφησυχασμός το ίδιο. Άλλωστε έχουμε μέλλον με τον κορονοϊό.

Μ.Π.

Αρνητικός στον κορονοϊό ο 27χρονος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας
To Top