Αθλητισμός

Αριστόδημος – Αγώνες με τον παλαιστικό Σπάρτης για την Παγκόσμια ημέρα αθλητισμού

Με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας αθλητισμού στις 6 Απριλίου, ο ΑΣΜ Αριστόδημος διοργάνωσε αθλητική συνάντηση με τον παλαιστικό Σπάρτης στο κλειστό γυμναστήριο Μεσσήνης.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΟΠ Κώστας Θάνος, οι οποίοι βραβεύτηκαν από τον Αριστόδημο για την προσφορά τους στον σύλλογο. Κατά τη συνάντηση πραγματοποιήθηκαν φιλικοί αγώνες αθλητών των δυο αθλητικών σωματείων, στους οποίους διαιτήτευσαν οι διεθνείς διαιτητές Γιώργος Καράμπελας και Παυλίνα Γεωργίου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, όλοι οι προσκεκλημένοι ενημερώθηκαν από τον Αριστόδημο για την συνάντηση που προγραμματίζεται στις 30 Απριλίου, η οποία αφορά την παρουσίαση ενός σχεδίου για την διοργάνωση διεθνούς τουρνουά πάλης στην πόλη της Καλαμάτας. Σκοπός του Αριστόδημου είναι η σύνδεση του αρχαίου αθλήματος της πάλης με τον πολιτισμό και τον τουρισμό, γι αυτό και η έναρξη των αγώνων προτείνεται να πραγματοποιηθεί στην παλαίστρα της εμβληματικής αρχαίας Μεσσήνης. Η ιδέα έτυχε πλήρους αποδοχής, καταρχήν,από τους προσκεκλημένους και προγραμματίστηκε επόμενη συνάντηση στις 30 Απριλίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Μεσσήνης, στην οποία θα προσκληθούν να παρευρεθούν ο αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας πάλης Θεόδωρος Χαμάκος, ο πρώην πρόεδρος της ΕΛ.Ο.Π και Ολυμπιονίκης Κώστας Θάνος, ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γεώργιος Αθανασόπουλος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με ένα μέλος του Εργαστηρίου iSportManagement LAB, ο διεθνής διαιτητής και διευθυντής των Μεσογειακών Αγώνων Γιώργος Καράμπελας, το μέλος του ΔΣ του Μεσσηνιακού Μπάμπης Βακαλόπουλος, θερμός υποστηρικτής της ιδέας και με μεγάλη εμπειρία σε αθλητικές διοργανώσεις.

Δίνοντας συνέχεια στην ιστορία και τον πολιτισμό μας, αισιοδοξούμε η παλαίστρα της αρχαίας Μεσσήνης να γίνει σημείο αναφοράς της σύγχρονης πάλης ως χώρος ετήσιας συνάντησης λαών και πολιτισμών, σε ένα διεθνές τουρνουά με την ονομασία ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΜΕΛΗΣ, τιμώντας παράλληλα τον άνθρωπο που έφερε στο φως την αρχαία πόλη.

Η καθιέρωση διεθνούς τουρνουά στο νομό μας, με την έναρξη στην παλαίστρα της Αρχαίας Μεσσήνης και η προβολή του σε διεθνές επίπεδο εκτιμάμε ότι θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη και θα συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας”, καταλήγει η ανακοίνωση του Αριστόδημου.

Αριστόδημος – Αγώνες με τον παλαιστικό Σπάρτης για την Παγκόσμια ημέρα αθλητισμού
To Top