ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Αρχίζουν οι πρώτες εξαγωγές του ποιοτικού Μεσσηνιακού ξηρού σύκου

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΣΥΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΘΗΛΩΘΕΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΔΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΤΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Ξεκίνησε η παραγωγή και συσκευασία των ξερών σύκων στη Μεσσηνία και το Messinialive βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της Agrexpo SA στον Μπουρνιά για να καταγράψουμε τη διαδικασία και να συνομιλήσουμε με τον Πρόεδρο και Δ/νων Σύμβουλο της εταιρίας και Β’ Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γιώργο Γκούμα.

Σήμερα ξεκινάνε και οι πρώτες εξαγωγές στις Η.Π.Α. με το μεσσηνιακό προϊόν να μειώνει φέτος την παραγωγή λόγω του καύσωνα που επικράτησε, όμως παραμένει σταθερά σε υψηλή ποιότητα, δεχόμενο πάντα πιέσεις στην Ευρωπαϊκή αγορά από τα Τούρκικα σύκα με την πολλαπλάσια παραγωγή, γεγονός που συμπιέζει τις τιμές.

Ο κ.Γκούμας επεσήμανε τις προσπάθειες που γίνονται κι από την ΣΥΚΙΚΗ με στόχο την αναδιάρθρωση των συκεώνων κάτι που θα δώσει μεγάλες προοπτικές στο σύκο, που είναι ένα καλό συμπληρωματικό εισόδημα για τον Μεσσήνιο αγρότη και παραγωγό.

Δημοφιλέστερα

To Top