Το δικό μου Σχολείο

Αρχαία Μεσσήνη: Την κήρυξη των αγώνων της 6ης πανελλήνιας διημερίδας αθλοπαιδειάς έκανε η ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου

Χιλιάδες μαθητές  από σχολεία της Καλαμάτας, της Μεσσηνίας, αλλά και όλης της χώρας βρέθηκαν την Πέμπτη το πρωί στο αρχαίο Στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης, προκειμένου να συμμετάσχουν στην πανελλήνια διημερίδα αθλοπαιδειάς κλασικού αθλητισμού που για 6η συνεχή χρονιά διοργανώνουν τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, σε συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και την υποστήριξη του Δήμου Μεσσήνης.

Την έναρξη των αγώνων έκανε η χρυσή ολυμπιονίκης του 1992, Βούλα Πατουλίδου, που παρευρέθηκε στο αρχαίο Στάδιο και ενθάρρυνε τα παιδιά πάντα να αγωνίζονται, πάντα να επιμένουν για να πετυχαίνουν τους στόχους τους.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μαζί με τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, συμμετέχουν συνολικά 44 σχολικές μονάδες από όλη την Ελλάδα καθώς και μαθητές/τριες από το Λύκειο Αργυροκάστρου της Β. Ηπείρου της Αλβανίας. Χθες, Πέμπτη την αρχή έκαναν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ', Ε', ΣΤ' Δημοτικών Σχολείων, ενώ σήμερα Παρασκευή, τελευταία μέρα της διημερίδας, συμμετέχουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

"Ζωντάνεψε" το αρχαίο Στάδιο-Αναβίωσαν αρχαία αθλήματα τα παιδιά

Αναβίωσαν αθλήματα της αρχαίας Ελλάδας

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε αγωνίσματα όπως, Αγώνες Δρόμου, Ρίψη λίθου Μήκος άνευ φοράς, ακόντιο, αναβιώνοντας με αυτό τον τρόπο αθλήματα της αρχαίας Ελλάδας, συμμετέχοντας σε αυτή τη γιορτή αθλητισμού. Οι νικητές των αγώνων στεφανώθηκαν με στεφάνι από κλαδί ελιάς.

Τις εντυπώσεις κέρδισαν η χορωδία των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά με τους μαθητές, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας και Σοπράνο Κωνσταντίνας Κορμά, να απαγγέλουν τον ύμνο των Ολυμπιακών Αγώνων καθώς και στίχους από το αρχαιότερο ελληνικό τραγούδι, τον "Επιτάφιο Σείκιλου".

Αφιερωμένη στη μνήμη του Πέτρου Θέμελη

Μάλιστα ορισμένα από τα παιδιά είχαν αναλάβει τον ρόλο του μικρού ξεναγού στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσσήνης, για τους μαθητές εκτός Μεσσηνίας. Η φετινή διοργάνωση των αγώνων είναι αφιερωμένη στη μνήμη του καθηγητή Πέτρου Θέμελη, που έφερε στο φως την αρχαία πολιτεία, αφήνοντας ένα σπουδαίο μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, υποστηρίζοντας μέχρι τέλους το άνοιγμα του χώρου στην κοινωνία, με εκδηλώσεις και αθλητικές δράσεις. Στη μνήμη του τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Τέλος, να σημειωθεί ότι, οι αθλητικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας ως εκπαιδευτικό αθλητικό πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2023-2024.

Δημοφιλέστερα

To Top