Επί Σκηνής

Αρχαία Μεσσήνη: Συγκλονιστικός “Προμηθέας Δεσμώτης” από τη Royal Academy of Dramatic Art

Με τον «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου, από τη θεατρική ομάδα της Royal Academy of Dramatic Art (RADA), MA  THEATRE lab συνεχίστηκε σήμερα η 6η μέρα του «9ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος 2022», στην Αρχαία Μεσσήνη.

Το έργο που παρουσιάστηκε στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης πραγματεύτηκε την αγάπη, τη θυσία, την αντίσταση και την ελπίδα.

Η σκηνοθεσία έγινε σε συνεργασία των φοιτητών με τους καθηγητές ΙΑΝ  MORGAN και CHRISTOFER SIVERTSEN, ενώ την παράσταση παρακολούθησε και ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του  Μ Α Τheater LAB  – Royal Academy of Dramatic Art  ANDREW VISNEVSKI.

Την παράσταση παρακολούθησαν μαθητές από:  το Πειραματικό -10ο  Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, το Κολλέγιο Νότιας Αγγλίας, το 7Ο  Πειραματικό Γυμνάσιο Καλαμάτας, το 2ο ΓΕΛ Καλαμάτας, το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, το 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, το Γυμνάσιο και Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά και το Γυμνάσιο Αριστομένους. 

Παράλληλες δράσεις

“Ελένη” του Ευριπίδη και “Αντιγόνη” του Σοφοκλή: Χορικά από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων ομάδες μαθητών από τα εκπαιδευτήρια Μπουγά, παρουσίασαν χορικά σε σκηνοθεσία, κίνηση: Κωνσταντίνας Κορμά και απόδοση κειμένου: Γιώτας Λόντου και Γεωργίας Τσαγκάνη. Το πρώτο χορικό από την «Ελένη» του Ευριπίδη, παρουσίασαν μαθητές της Γ’ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά και το δεύτερο χορικό από την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή μαθητές της Β’ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

Πραγματοποίησαν επίσης επίδειξη Διττών Λόγων από μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, που επιμελήθηκε ο διευθυντής του Γυμνασίου Μπουγά, φιλόλογος Μιχάλης Kουσουλάκος.

Αυλαία με “Βατράχους” του Αριστοφάνη από το Ιδιωτικο Γυμνάσιο-Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού

Αύριο Τετάρτη 11 Μαΐου το 9ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, ύστερα από την παρουσίαση εξαιρετικών παραστάσεων αρχαίου δράματος και κωμωδίας που μάγεψαν το νεανικό -στην πλειοψηφία του- κοινό, ρίχνει αυλαία με την κωμωδία του Αριστοφάνη «Βάτραχοι», από το Ιδιωτικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού (η παράσταση αρχίζει στις 9:30 π.μ. στο Εκκλησιαστήριο).

Στις 10:45 π.μ. θα γίνει η τελετή λήξης από τον Σύλλογο «Η Χαρά του Παιδιού».

Αρχαία Μεσσήνη: Συγκλονιστικός “Προμηθέας Δεσμώτης” από τη Royal Academy of Dramatic Art

Δημοφιλέστερα

To Top