Επί Σκηνής

Αρχαία Μεσσήνη: Ολοκληρώθηκε η 1η εβδομάδα- Έρχονται τη Δευτέρα οι “Βάκχες” από τη Royal Academy of Dramatic Art του Λονδίνου

Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου, ολοκληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα του 11ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη με την παράσταση «Ίων» του Ευριπίδη, που παρουσιάστηκε από το 11ο ΓΕΛ Περιστερίου.

Στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης, συγκεντρώθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από το Γυμνάσιο Παραλίας Καλαμάτας, το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο, το Γυμνάσιο Μελιγαλά, το Γενικό Λύκειο Θουρίας και το 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης, για να παρακολουθήσουν την παράσταση.

Μετά το τέλος της παράστασης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημήτρης Αθανασακόπουλος, παρέδωσε στους συντελεστές τα αναμνηστικά διπλώματα, απευθύνοντας έναν σύντομο χαιρετισμό.

Τα παιδιά του 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας ανέλαβαν το ρόλο των μικρών ξεναγών για τους μαθητές του Βαρβάκειου Πρότυπου Γυμνασίου, προσφέροντάς τους μια εμπειρία ταξιδιού στο χρόνο και στην ιστορία της Αρχαίας Μεσσήνης, μέσω της παράλληλης δράσης «Μικροί ξεναγοί: οι μαθητές ξεναγούν μαθητές».

Ως ανταπόδοση, το Βαρβάκειο προσέφερε ένα σύντομο δεκάλεπτο δρώμενο, ένα τρέιλερ της τραγωδίας «Ελένη» του Ευριπίδη, στο θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Επιπλέον, διοργανώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αναπαράσταση Αρχαίας Πομπής» από τον αρχιμουσικό Γιώργο Μουνδρουλέα, διάρκειας 20-25 λεπτών, το οποίο παρακολούθησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο, το 6ο Γυμνάσιο, το Γυμνάσιο Μελιγαλά, το Γυμνάσιο Παραλίας Καλαμάτας, καθώς και Ούγγροι μαθητές και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι φιλοξενούνται από το Γυμνάσιο Παραλίας Καλαμάτας μέσω ενός προγράμματος Erasmus.

Η συνέχεια του Φεστιβάλ έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024, όταν και θα παρουσιαστεί η παράσταση «Βάκχες» του Ευριπίδη από τη Royal Academy of Dramatic Art του Λονδίνου.

Συντελεστές της παράστασης «Ίων» του Ευριπίδη 11ο ΓΕΛ Περιστερίου:

Σκηνοθεσία- Δραματουργική επεξεργασία: Πιακουλάκη Μαρία, Κοκκόρου Ελένη
Σκηνικά: Κοκκόρου Ελένη, Δημουλά Ευγενία, Αγγέλου Ανδρονίκη
Κοστούμια: Πιακουλάκη Μαρία, Δημουλά Ευγενία Αγγέλου Ανδρονίκη
Πρωτότυπη Μουσική: Πολίτης Αιμίλιος
Χορογραφία: Πιακουλάκη Μαρία, Κοκκόρου Ελένη, Αγγέλου Ανδρονίκη
Άλλοι συντελεστές της παράστασης και ρόλος τους: Κατσάνος Παναγιώτης, Χολέβας Γιώργος (τεχνική υποστήριξη, video συμμετοχής, προάγωνας, φωτισμοί, προβολή ομάδας)
Παπαγεωργίου Κατερίνα, Πολυκανδριώτη Έλενα (προετοιμασία υποκριτών, ψιμυθιολόγοι).
Ηθοποιοί:
Βασιλοπούλου Κατερίνα
Βογιατζή Αναστασία
Κακλαμάνη Κωνσταντίνα- Ζωή
Τομαράς Ιωάννης Μάριος
Τομαρά Εμμανουέλα- Αλεξάνδρα
Παπαγεωργίου Κατερίνα
Αβδούλου Αθηνά
Πετάκος Αντώνης
Χαριζάκη Μαρία
Πολυκανδριώτη Έλενα
Νικόλα Βιολέτα
Σάχου Έλσα
Κατσάνου Μαρία
Κατσάνος Παναγιώτης
Χολέβας Γιώργος

Δημοφιλέστερα

To Top