Επί Σκηνής

Αρχαία Μεσσήνη: Καθήλωσαν το κοινό οι “Ευμενίδες” του Αισχύλου από το 2ο Γενικό Λύκειο Γρεβενών

Με την τραγωδία «Ευμενίδες» του  Αισχύλου,  σε νεοελληνική απόδοση Δημήτρη Γουσόπουλου, συνεχίστηκε η πέμπτη μέρα του «9ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος 2022», στην Αρχαία Μεσσήνη από τη  Θεατρική Ομάδα του 2ου Γενικού Λυκείου Γρεβενών.

Το έργο που παρουσιάστηκε στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης παρακολούθησαν μαθητές από το Γυμνάσιο Πεταλιδίου, το ΓΕΛ Γρεβενών,  η θεατρική ομάδα της ROYAL Academy of Dramatic Art (RADA), MA  THEATRE lab καθώς και σχολεία από το Άργος, το Πελόπιο Ηλείας και άλλα, τα οποία πραγματοποιούσαν σχολική εκδρομή στην περιοχή.

Συντελεστές του έργου:

Σκηνοθεσία Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Γουσόπουλος, φιλόλογος.

Βοηθός Σκηνοθεσίας, σκηνογραφία, θεατρική σιασκευή: Κατερίνα Παπαμιχαλάκη, θεολόγος.

Συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες:

ΔΟΓΚΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ , ΚΑΛΑΘΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗ ΕΛΕΝΗ, ΛΕΤΣΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, ΜΠΑΪΝΕΤΑ ΑΓΑΠΗ, ΜΠΑΛΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΝΤΑΓΚΟΥΜΑ ΑΡΕΤΗ, ΝΤΟΛΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ΝΤΟΛΙΑ ΧΡΥΣΑ, ΠΕΤΡΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΣΙΑΜΙΔΟΥ ΚΕΛΛΥ, ΣΙΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΤΣΙΟΥΜΠΕΡΗ ΛΥΔΙΑ, ΦΩΤΙΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΒΛΑΧΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΚΙΟΥΡΚΑ ΜΑΡΙΑ, ΝΑΤΣΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΤΙΝΑ, ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΤΣΙΟΛΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ, ΤΣΙΟΥΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ.

Το Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος διοργανώνει ο Δήμος Μεσσήνης, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

“Προμηθέας Δεσμώτης” απο τη Βασιλική Ακαδημία Δράματος του Λονδίνου

Αύριο Τρίτη 10 Μαΐου, το Διεθνές Φεστιβάλ συνεχίζεται με τον «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου, από τη θεατρική ομάδα της Royal Academy of Dramatic Art (RADA), MA  THEATRE lab. Η παράσταση αρχίζει στο Εκκλησιαστήριο Αρχαίας Μεσσήνης στις 9:30 π.μ.

Η θεατρική ομάδα της Royal Academy of Dramatic Art (RADA), θα παρουσιάσει την ίδια παράσταση  «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου, αύριο Τρίτη 10 Μαΐου στις 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Πάρκου Μεσσήνης. Η είσοδος στο αμφιθέατρο είναι ελεύθερη και αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους δημότες και τους μαθητές που δεν μπόρεσαν να μεταβούν στην Αρχαία Μεσσήνη, να παρακολουθήσουν την παράσταση από τη θεατρική ομάδα της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου.

 

Παρουσίαση Χορικών αλλά και επίδειξη Ρητορικής από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Παράλληλες δράσεις:

Για αύριο Τρίτη 10 Μαΐου τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης, θα παρουσιάσουν χορικά και θα κάνουν επίδειξη ρητορικής.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Εκπαιδευτήρια ΜΠΟΥΓΑ, Καλαμάτα

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΧΟΡΙΚΩΝ

Ώρα 11 π.μ. (Διάρκεια 20’)

Σκηνοθεσία, κίνηση: Κωνσταντίνα Κορμά

Απόδοση κειμένου: Γιώτα Λόντου, Γεωργία Τσαγκάνη

  1. Χορικό από την «Ελένη», Ευριπίδη

Μαθητές της Γ’ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά

  1. Χορικό από την «Αντιγόνη», Σοφοκλή

Μαθητές της Β’ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά

Εκπαιδευτήρια ΜΠΟΥΓΑ, Καλαμάτα

 

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ

Ώρα 11:35 π.μ. (Διάρκεια 40’)

Επιμέλεια: Kουσουλάκος Μιχάλης

Επίδειξη Διττών Λόγων από μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

 

Αρχαία Μεσσήνη: Καθήλωσαν το κοινό οι “Ευμενίδες” του Αισχύλου από το 2ο Γενικό Λύκειο Γρεβενών

Δημοφιλέστερα

To Top