ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

“Αρχαία Μεσσήνη 1986-2018”: Ο Πέτρος Θέμελης μίλησε για το ανασκαφικό του έργο

ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ ΓΕΜΑΤΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠ.ΜΠΟΥΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Π.ΘΕΜΕΛΗ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που οργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, την Τετάρτη 28/2 στο Εργατικό Κέντρο με θέμα Πέτρος Θέμελης: “Αρχαία Μεσσήνη 1986-2018”, με τον καθηγητή Θέμελης να αναφέρεται στο πλήθος των μνημείων και το μεγάλο ανασκαφικό, αναστηλωτικό και καταγραφικό έργο που διενεργείται στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, παρουσιάζοντας την πολυετή εργασία του με εικόνες και video από την πορεία των εργασιών.

Ο επικεφαλής των ανασκαφών χαρακτήρισε την Αρχαία Μεσσληνη ως “πόλη παλίμψηστο“, αφού στην Αρχαία Μεσσήνη και τον περίγυρό της συνυπάρχουν δομές και κτήρια που καλύπτουν ένα ευρύτατο χρονικό πλαίσιο, από τον 4ο αιώνα π.Χ. μέχρι και τον 14ο αιώνα μ.Χ.!
Το ακροατήριο που γέμισε ασφυκτικά το αμφιθέατρο απολάμβανε την αφήγηση του καθηγητή με δέος και υπερηφάνεια για τον πλούτο που έχουμε στην περιοχή μας!
Την εκδήλωση άνοιξε ο οικοδεσπότης ιδιοκτήτης των εκπ. Μπουγά Φώτης Μπουγάς, σύντομο χαιρετισμό έκανε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας που μίλησε με θερμά λόγια για τον Καθηγητή Θέμελη, τον οποίο προλόγισε ο Νίκος Ζαχαριάς αναπληρωτής καθηγητής Αρχαιομετρίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ο καθηγητής Θέμελης για άλλη μια φορά τόνισε ότι υπάρχει ακόμα έργο που πρέπει να γίνει που απαιτεί χρηματοδότηση, με τους ιδιώτες να έχουν τον πρώτο λόγο…
Επίσης ο ίδιος και οι συνεργάτες του χαίρονται για την ολοένα αυξανόμενη επισκεψιμότητα στην περιοχή και στην διαθεσιμότητα του χώρου σε εκδηλώσεις, κάτι που είναι και το νόημα της απόδοσης του μνημείου στη σύγχρονη εποχή.

To Top