ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στους συνδυασμούς του Επιμελητηρίου δόθηκαν οι προσωρινοί κατάλογοι

ΕΠΙΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ

Συντάχθηκαν και επικυρώθηκαν τελικά με μία ημέρα καθυστέρηση οι προσωρινοί εκλογικοί κατάλογοι των μελών του Επιμελητηρίου. Η προθεσμία σύνταξή τους είχε ρητά οριστεί από την Εκλογική Επιτροπή(30 Οκτωβρίου) ενώ στη συνέχεια πήρε παράταση για μία ημέρα 31 Οκτωβρίου, ωστόσο και αυτή πέρασε άπρακτη. 1 Νοεμβρίου σήμερα και οι προσωρινοί εκλογικοί κατάλογοι των μελών του Επιμελητηρίου στάλθηκαν τελικά μέσω e-mail μετά τις 8 το βράδυ στους υποψήφιους συνδυασμούς.

Η νομοθεσία δίνει τη δυνατότητα των προσωρινών εκλογικών καταλόγων που προηγούνται των οριστικών, ώστε οι επαγγελματίες-μέλη του Επιμελητηρίου να γνωρίζουν αν βρίσκονται εντός των καταλόγων και ως εκ τούτου αν έχουν δικαίωμα ή όχι να ψηφίσουν. Σε διαφορετική δε περίπτωση να ασκήσουν τις ενστάσεις τους, ώστε να συνταχθούν οι οριστικοί εκλογικοί κατάλογοι που σύμφωνα με την προκήρυξη των εκλογών θα συνταχθούν την Τρίτη στις 7 Νοεμβρίου.

“ΕΠΙΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ 7.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ”

Το MessiniaLIVE επικοινώνησε με τον διοικητικό προϊστάμενο του Επιμελητηρίου, Γιώργο Κυριακόπουλο, για το τι ακριβώς συμβαίνει-καθώς υπήρχε καθυστέρηση στην σύνταξη και επικύρωσή τους- και δεν είχαν δοθεί ακόμα στους συνδυασμούς οι προσωρινοί εκλογικοί κατάλογοι των μελών, όπως ορίζει η προκήρυξη των εκλογών, και μας δήλωσε ότι είχε προκύψει τεχνικό πρόβλημα μεταξύ των δύο ηλεκτρονικών βάσεων μελών, δηλαδή του ΓΕΜΗ και του παλιού ηλεκτρονικού συστήματος, λόγω της ενοποίησης των ηλεκτρονικών καταλόγων του μητρώου ΓΕΜΗ και του Επιμελητηρίου.
Μάλιστα μας είπε ότι “στις 19.30 σήμερα το απόγευμα περιμένουν τη δικαστική αντιπρόσωπο προκειμένου να τους ελέγξει και να τους επικυρώσει, και στη συνέχεια αυτοί θα σταλούν με e-mail στους συνδυασμούς“, όπως και έγινε.

Στους συνδυασμούς του Επιμελητηρίου δόθηκαν οι προσωρινοί κατάλογοι
To Top