ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποζημιώνονται επιτέλους οι πλημμυροπαθείς Καλαμάτας, Μεσσήνης και Τριφυλίας

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ Η ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ 501.842 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΣΑΝ

Άργησε, αλλά ήρθε η πολυαναμενόμενη έγκριση της έκτακτης επιχορήγησης στους πλημμυροπαθείς της 7ης Σεπτεμβρίου.
Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης υπέγραψε την επιχορήγηση με εξασφάλιση του ποσού από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, και άμεσα θα εκταμιευτούν τα χρήματα για να δοθούν στους πλημμυροπαθείς.
Η επιχορήγηση αφορά την κάλυψη άμεσων βιοτικών αναγκών και δαπάνης οικοσκευής που εκκρεμούσε. Το ποσό που εκκρεμούσε και θα δοθεί συνολικά στη Μεσσηνία είναι 501.842 ευρώ.
Αναλυτικά:
Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, η οποία λαμβάνει υπόψη μεταξύ άλλων, σχετικό έγγραφο του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εγκρίθηκε η έκτακτη επιχορήγηση Δήμων με το ποσό των 672.653,07 ευρώ, με χρέωση του λογαριασμού του υπουργείου στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων υπό τον τίτλο «Κάλυψη των πάσης φύσεως αναγκών των ΟΤΑ…» αποκλειστικά και μόνο για την υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας για κάλυψη άμεσων βιοτικών αναγκών λόγω φυσικών καταστροφών όπως προβλέπεται στο Ν.Δ.57/73 και την αριθμ. 2673/01 ΚΥΑ.

Συγκεκριμένα, η επιχορήγηση αφορά στους πλημμυροπαθείς της 6ης και της 7ης Σεπτεμβρίου 2016.

Η κατανομή της επιχορήγησης γίνεται ως εξής:

Να σημειωθεί ότι πριν απο ένα μήνα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας κατά τη συνάντηση που είχε στην Αθήν με τον γ.γ. του Υπουργείου Εργασίας, Δημήτρη Καρέλλα είχε λάβει τη διαβεβαίωση πως είχαν ολοκληρωθεί όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και θα δινόταν άμεσα η προβλεπόμενη αποζημίωση στους 135 πλημμυροπαθείς της Καλαμάτας, στους οποίους δεν είχε καταβληθεί μέχρι τότε το επίδομα αντικατάστασης της οικοσκευής τους, μετά τις φονικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Αποζημιώνονται επιτέλους οι πλημμυροπαθείς Καλαμάτας, Μεσσήνης και Τριφυλίας
To Top