Παιδί

Απουσιολόγιο τέλος στα σχολεία-Ενημέρωση με SMS στους γονείς

Την πλήρη κατάργηση των δικαιολογημένων απουσιών, προβλέπει νέα ρύθμιση που σύμφωνα με πληροφορίες, επεξεργάζεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και αναμένεται να φέρει στη Βουλή στο νομοσχέδιο που θα αφορά στις αλλαγές στο Νέο Λύκειο και θα ψηφιστεί μέσα στον Ιούλιο.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία,

θα υπάρξει πρόβλεψη για ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία θα καταγράφει τις καθημερινές απουσίες των μαθητών όλων των Λυκείων της χώρας, προκειμένου οι γονείς να ενημερώνονται μέσω sms ή e-mail για την απουσία του παιδιού τους από το σχολείο.

Το σημερινό όριο δικαιολογημένων και αδικαιολόγητων απουσιών φτάνει συνολικά τις 114, ενώ δεν είναι ακόμα γνωστό εάν θα υπάρξει νέο όριο απουσιών στα Λύκεια.
Θυμίζουμε ότι σήμερα οι Διευθυντές των Λυκείων στέλνουν απλά ένα ενημερωτικό σημείωμα στους γονείς, κάθε αρχή του μήνα για τους μαθητές που κάνουν πάνω από 30 απουσίες. Επίσης παραμένει έντονος ο προβληματισμός για το εάν θα πρέπει να καταργηθούν και οι δικαιολογημένες απουσίες στο Γυμνάσιο.
Την ίδια στιγμή, αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, ο συνολικός αριθμός των μαθητών που φοιτούσαν κατά το περσινό σχολικό έτος 2015-2016 στην Γ’ Λυκείου σε όλη τη χώρα ήταν 100.689.
Κατά τον μήνα Απρίλιο, 38.102 μαθητές πραγματοποίησαν 0-50 απουσίες (ώρες), 17.765 μαθητές πραγματοποίησαν 50-100 απουσίες (ώρες) και 346 μαθητές πραγματοποίησαν πάνω από 100 απουσίες (ώρες).
Θυμίζουμε ότι τόσο ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης (σ.σ. συνέντευξη Τύπου, Απρίλιος του 2016), όσο και η πρώην υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου είχαν εξαγγείλει επισήμως ότι θα βάλουν τέλος στο φαινόμενο της φάμπρικας των ιατρικών βεβαιώσεων-χαρακτηρίζοντάς τες ως ντροπή- για τη δικαιολόγηση απουσιών, μέσω του αυτοματοποιημένου συστήματος ηλεκτρονικής καταγραφής απουσιών. Εν αναμονή λοιπόν του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στο Νέο Λύκειο…

Απουσιολόγιο τέλος στα σχολεία-Ενημέρωση με SMS στους γονείς
To Top