ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απόσυρση ταμειακών μηχανών: Παράταση ως τα τέλη Δεκεμβρίου

Πρόκειται για την 4η διαδοχική παράταση για φέτος. Αρχικά δόθηκε παράταση για τις 31 Μαΐου, μετά για τις 31 Ιουλίου, κατόπιν για 31 Οκτωβρίου και ερχόμαστε στη σημερινή, 31 Δεκεμβρίου. Σε όλες τις παρατάσεις η δικαιολογία είναι η ίδια “κρίθηκαν απαραίτητες λόγω των συνθηκών πανδημίας”

Παρατείνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020 η προθεσμία για την απόσυρση των ταμειακών μηχανών, που δεν μπορούν να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ, καθώς και η προθεσμία για την αναβάθμιση των τεχνικών προδιαγραφών των ΦΗΜ.

Όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ, η παράταση των προθεσμιών κρίθηκε απαραίτητη, λόγω τόσο των συνθηκών της πανδημίας, όσο και για να εναρμονιστεί η προθεσμία με τον χρόνο έναρξης της υποχρεωτικής διαβίβασης στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών βιβλίων – myDATA.
Με την ολοκλήρωση του πλάνου απόσυρσης ή αναβάθμισης, το σύνολο των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων θα είναι σε θέση να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ.

Διευκρινίζεται ότι η ειδική προθεσμία, που έθεσε ο ν. 4174 για απόσυρση χωρίς κυρώσεις παλαιότερων μοντέλων ΦΗΜ, που έπρεπε να είχαν ήδη αποσυρθεί βάσει της ΠΟΛ1196/2017, δεν αλλάζει και παραμένει η 30ή Νοεμβρίου 2020.

Απόσυρση ταμειακών μηχανών: Παράταση ως τα τέλη Δεκεμβρίου
To Top