ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόψε στις 19:00 στην πλατεία 23ης Μαρτίου η πορεία συμπαράστασης στον Στ. Δασκαρόλη

Μετά την επίσκεψή της κ.Κωνσταντοπούλου στα κρατητήρια για να επισκεφτεί τον Στράτο Δασκαρόλη

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον Στράτο Δασκαρόλη, με αίτημα την άμεση και χωρίς όρους αποφυλάκισή του, διοργανώνεται απόψε στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα. Ηδη ο Στράτος Δασκαρόλης, έχει συμπληρώσει μία εβδομάδα κράτησης στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, εκτίοντας ποινή 42 ημερών που του επέβαλε το δικαστήριο επειδή αρνήθηκε να πληρώσει τα διόδια.

Κάλεσμα στους πολίτες να συμμετέχουν στο σημερινό συλλαλητήριο έχουν απευθύνει με δηλώσεις, ανακοινώσεις και αποφάσεις τους το ιστορικο στέλεχος της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος, η Λαϊκή Ενότητα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Πλεύση Ελευθερίας, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο ευρωβουλευτής της ΛΑ.Ε. Νίκος Χουντής, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, ο Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Σύλλογος Εργαζομένων στον Γεωργικό Οργανισμό «Δήμητρα», το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Σιδήρου-Μπετόν, το Σωματείο Ελαιοχρωματιστών και Κοσμηματογράφων.

Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αλληλεγγύης και Στήριξης στον αγώνα του Στράτου Δασκαρόλη, καλεί όλους τους πολίτες της Μεσσηνίας στο σημερινό συλλαλητήριο ζητώντας:
1) ΝΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΑΣΚΑΡΟΛΗΣ.
2) Να σταματήσουν οι διώξεις και να καταργηθούν οι ποινές σε όσους διώκονται για μη πληρωμή διοδίων.
3) Κατάργηση όλων των νόμων με τους οποίους καταδικάστηκε ο Στράτος Δασκαρόλης.
4) Να σταματήσουν οι διώξεις όλων των αγωνιστών για ανυπακοή στους παράνομους μνημονιακούς νόμους.
5) Να καταργηθούν τα διόδια».

Στήριξη κι από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας βρέθηκε προχθεέ το βράδυ η πρώην πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκειμένου να συναντήσει τον 47χρονο Στράτο Δασκαρόλη. Την κ. Κωνσταντοπούλου, στην Α.Δ. Μεσσηνίας συνόδευαν ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και νυν στέλεχος της ΛΑΕ Θανάσης Πετράκος καθώς και ο συνήγορος του 47 χρονου Κώστας Κρόμπας.

Μόλις η κ. Κωνσταντοπούλου ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στα κρατητήρια της Καλαμάτας δήλωσε ότι βρέθηκε στην πόλη από αυτονόητη υποχρέωση και καθήκον να είναι δίπλα στον Στράτο Δασκαρόλη, έναν άνθρωπο που αποτελεί παράδειγμα και υπόδειγμα ανυπακοής απέναντι σε ένα σύστημα που θέλει όλους να μας υποδουλώσει.

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ακόμα ότι η μη πληρωμή διοδίων είναι πράξη αντίστασης και ανυπακοής, ενώ για την περίπτωση του κ. Δασκαρόλη, είπε ότι εκθέτει το σύστημα που τον βάζει φυλακή την ώρα που τα μεγαλολαμόγια, οι μεγαλοκαναλάρχες και τα μεγαλοκαθίκια του συστήματος κυκλοφορούν ελεύθερα και βγάζουν γλώσσα στους απλούς πολίτες.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η επιτροπή αλληλεγγύης για τον Στράτο Δασκαρόλη οι Κώστας Κρόμπας, Δημήτρης Φαββατάς, Παναγιώτης Κάτσαρης, Θανάσης Αθανασόπουλος, Γιώργος Κανέλης κι ο Θανάσης Πετράκος δήλωσαν την στήριξή τους και ο καθένας από την πλευρά του και την θέση του, ανέπτυξε τις θέσεις του.

Ολη η συνέντευξη στο video του MessiniaLive.gr.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΑΣΚΑΡΟΛΗ

Αγαπητοί και αγαπητές Μεσσήνιοι και Μεσσήνιες
Σας καλώ να συμμετάσχετε όλοι στη συγκέντρωση που οργανώνει την Πέμπτη στις 7 μ.μ. στην πλατεία 23ης Μαρτίου η Επιτροπή αλληλεγγύης στον Στράτο Δασκαρόλη.
Εκφράζω την συμπαράσταση μου στον αγώνα του Στράτου Δασκαρόλη ο όποιος κρατείται άδικα και επί της ουσίας παράνομα για περισσότερο από μια εβδομάδα στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Καλαμάτας και ενώνω τη φωνή μου μαζί σας απαιτώντας την άμεση αποφυλάκιση του Στράτου αλλά και τη διαγραφή των απάνθρωπων προστίμων που εξαθλιώνουν έναν άνεργο συμπολίτη μας.
Συγχρόνως εκφράζω την απορία μου απέναντι στον πρωθυπουργό, κατά πόσο έχει και ο ίδιος διαπράξει τις ίδιες παράνομες πράξεις με τον Στράτο Δασκαρόλη, όταν πρωτοστατούσε στο κίνημα των διοδίων.
Θλίβομαι επίσης γιατί δεν βρέθηκε ούτε ένας κυβερνητικός βουλευτής να απαιτήσει από τη κυβέρνηση την απελευθέρωση του Στράτου και την κατάργηση των νόμων με τους οποίους καταδικάστηκε καθώς και των ποινών σε όλους όσους διώκονται για τις κινητοποιήσεις ενάντια στα διόδια και τη μη πληρωμή διοδίων.
. Ο Στράτος διεκδίκησε το δικαίωμα του για ελεύθερη κυκλοφορία στις εθνικές οδούς που έχουν πληρωθεί από τον ελληνικό λαό μέσω των τελών κυκλοφορίας, των φόρων στα καύσιμα, στην αγορά του αυτοκινήτου και σε όλους αυτούς τους φόρους που το κράτος έχει επιβάλλει στη χρήση του αυτοκινήτου.
Η απόφαση τού Στράτου, να μη πληρώνει διόδια και να μη δεχτεί τον συμβιβασμό, είναι πράξη αξιοπρέπειας και πράξη βαθιά πολιτική.
Είμαι αλληλέγγυος στο Στράτο και σε κάθε δημοκράτη πατριώτη γιατί μόνο με τους αγώνες και τις θυσίες προχωράει η Ιστορία.
Ζητώ μαζί σας
Άμεση αποφυλάκιση του Στράτου Δασκαρόλη χωρίς όρους
και προϋποθέσεις
Να σταματήσουν οι διώξεις και να καταργηθούν οι ποινές σε όσους διώκονται για μη πληρωμή διοδίων.
Να καταργηθούν τα διόδια.

Μήνυμα του Παν. Λαφαζάνη στην συγκέντρωση και πορεία στην Καλαμάτα για την απελευθέρωση του Στράτου Δασκαρόλη.

Δημοκράτες και δημοκράτισσες της Καλαμάτας
Φίλες και φίλοι

Χαιρετίζω εκ μέρους της Λαϊκής Ενότητας την αγωνιστική συγκέντρωση και πορεία σας και εκφράζω την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον ανυπότακτο συμπολίτη σας Στράτο Δασκαρόλη.
Ο Στράτος Δασκαρόλης, γυρίζοντας περήφανα την πλάτη σε μνημονιακούς νόμους, αρνήθηκε να πληρώσει τα εξοντωτικά διόδια – χαράτσια που αυτοί οι υποδουλωτικοί νόμοι και οι αποικιακές συμφωνίες με μεγαλοεργολάβους, επιβάλουν, στέλνοντας ένα μήνυμα αντίστασης, αξιοπρέπειας και ελπίδας στον ελληνικό λαό και πρώτα απ’ όλα στην ελληνική νεολαία.
Αγωνιστές σαν τον Στράτο αναδεικνύονται με την αυτοθυσία και την αυταπάρνηση τους σε πρότυπα ενεργού πολίτη και θετικό παράδειγμα στάσης ζωής για όλους και όλες μας και ιδιαίτερα για τη νέα γενιά.
Σήμερα από αυτήν εδώ την πλατεία ενώνουμε την φωνή μας με την δική σας και απαιτούμε την άμεση αποφυλάκιση του Στράτου Δασκαρόλη.
Απαιτούμε μαζί με όλους εσάς σταμάτημα των διώξεων σε όλους του αγωνιστές συμπολίτες μας στην χώρα που αρνήθηκαν και αρνούνται για λόγους αντίστασης να πληρώσουν διόδια.
Απαιτούμε και αγωνιζόμαστε με όλους εσάς να καταργηθούν οι μνημονιακοί νόμοι και να ακυρωθούν τα μνημόνια της υποδούλωσης και η λιτότητα της εξαθλίωσης.
Η Ελλάδα όσο ποτέ έχει ανάγκη σήμερα να ενωθούμε όλοι μαζί.
Να ενωθούμε ως μια γροθιά όλες ανεξαιρέτως οι ριζοσπαστικές προοδευτικές, δημοκρατικές και πατριωτικές δυνάμεις για να ελευθερώσουμε την χώρα από την μνημονιακή κατοχή, την κηδεμονία, την νεοαποικιοκρατία και την εκμετάλλευση.
Ο Στράτος Δασκαρόλης μας δείχνει το δρόμο για μια νέα Ελλάδα δημοκρατική, κυρίαρχη, δίκαιη και ανασυγκροτημένη με το λαό μας στο τιμόνι μιας νέας εθνικής πορείας αναγέννησης.

To Top