Βιβλίο

Απόψε η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ράνιας Λυμπεροπούλου “Πίσω απ’ τους… χειμώνες”

ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

“Πίσω απ’ τους… χειμώνες” τιτλοφορείται το νέο βιβλίο της Καλαματιανής συγγραφέως Ράνιας Λυμπεροπούλου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “24 γράμματα” και θα παρουσιαστεί απόψε στις 20:00, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Τέσσερα χρόνια μετά την παρουσίαση του πρώτου της μυθιστορήματος “Η ζωή δεν σταματά στο χθες”, η συγγραφέας επιστρέφει με μια ανθολογία οκτώ διηγημάτων, μέσα από τα οποία παρακολουθούμε διαφορετικούς ανθρώπους σε ποικίλες εκφάνσεις της καθημερινότητάς τους.
Οι κεντρικοί ήρωες είναι άνθρωποι του μόχθου που προσπαθούν να προσαρμοστούν στις δυσκολίες της πραγματικότητάς τους, κάποιοι που αποτυγχάνουν να υπερβούν τα όρια που θέτει η κοινωνία ή οι καταδικαστικές οικογενειακές προσδοκίες, έρωτες που χαρίζουν πίστη κι αισιοδοξία για καλύτερους κόσμους, αντιστάσεις ενάντια στις ορέξεις του πλούτου.
Η δυσωδία της κατοχής και του Εμφυλίου τονίζονται μέσα από κάποιες διηγήσεις απλών ανθρώπων.
Κοινό χαρακτηριστικό των ηρώων είναι ο πόνος, η περιθωριοποίηση, η θλίψη… Έρχονται, όμως, νότες αισιοδοξίας να ομορφύνουν τους “χειμώνες” της ζωής τους και να δώσουν μηνύματα αγάπης και ανθρωπιάς!

Για το βιβλίο και τη συγγραφέα θα μιλήσουν οι
Γεώργιος Φερετζάκης, δικηγόρος/συγγραφέας και ο Θανάσης Παντές, δημοσιογράφος.
Αποσπάσματα θα διαβάσουν η Λίνα Παπαβασιλείου δημοσιογράφος -που θα συντονίσει και την εκδήλωση- και η Παναγιώτα Αντωνακοπούλου ποιήτρια.
Την εκδήλωση θα κλείσουν με μουσική και τραγούδια απόφοιτοι του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.

ΤΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ-ΛΟΓΙΑ ΚΑΡΔΙΑΣ
Ξεχασμένοι Αγγελοι
Στασινή (Το τάμα)
Ο μαστρο-Νίκος
Παρουσίαση βιβλίου
Το χαστούκι
Αξιοπρέπεια… (Σάββας)
Μαρτασώ
Ενας θέρος ουρανός

Απόψε η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ράνιας Λυμπεροπούλου “Πίσω απ’ τους… χειμώνες”
To Top