ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απονομή υποτροφιών από το Κληροδότημα Ανδρέα Γκρέτσα

Στο γραφείο του Δημάρχου, σήμερα Παρασκευή 8 Μαρτίου, επιδόθηκαν υποτροφίες για μαθητές που αρίστευσαν, οι οποίες προέρχονται από το Κληροδότημα Ανδρέα Γκρέτσα. Τις υποτροφίες παρέλαβαν τα παιδιά ή οι γονείς τους. Πρόκειται για παιδιά που διαμένουν στ’ Αλώνια και φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο.

Το ποσό των υποτροφιών προέρχεται από τη μίσθωση της οικίας και των τεσσάρων αγροτεμαχίων του αειμνήστου δωρητή Ανδρέα Γκρέτσα και ανέρχεται συνολικά σε 4.000 ευρώ. Κάθε μαθητής έλαβε το ποσό των τετρακοσίων ευρώ.

Με την ευκαιρία της επίδοσης των υποτροφιών, ο Δήμαρχος ανέφερε τα εξής: «Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τη μνήμη του Ανδρέα Γκρέτσα, ο οποίος άφησε την περιουσία του για να βοηθούνται τα παιδιά, τα οποία διαμένουν στα Αλώνια. Ας είναι αιωνία του η μνήμη και η παραδειγματική του συμπεριφορά να βρει μιμητές, γιατί αυτός ο τόπος έχει πάει πολύ μπροστά από τους ευεργέτες του!

Εμείς, ως Δήμος Καλαμάτας, ολοκληρώσαμε τις σχετικές διαδικασίες και ικανοποιούμε τη βούληση του διαθέτη, του αειμνήστου Ανδρέα Γκρέτσα και δίνουμε κάθε χρόνο στα παιδιά ένα σεβαστό χρηματικό ποσό, για να μπορέσουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να βοηθηθεί η οικογένειά τους».

Ο Π. Νίκας επεσήμανε, τέλος, ότι ο Δήμος Καλαμάτας κάθε χρόνο δίνει δεκάδες οικονομικά βοηθήματα από διάφορα κληροδοτήματα, τα οποία διαχειρίζεται, συνεχάρη δε τους αιρετούς που είναι αρμόδιοι.
Οι υπότροφοι είναι:
1. Κατσμόλι Άγγελος
2. Παπαδημητροπούλου Ηλιάννα
3. Μακρυγιάννης Εφραίμ
4. Οικονομοπούλου Αθηνά
5. Dedej Petrit
6. Δουλάμης Χρήστος
7. Νικολιτσέας Βασίλειος
8. Γιαννακόπουλος Γεώργιος
9. Μητροπούλου Εβελίνα
10. Γιουσούφι Αρτούρ.
Βούληση του διαθέτη Ανδρέα Γκρέτσα ήταν να στοχεύει η αξιοποίηση όλης της περιουσίας του στην οικονομική ενίσχυση των αρίστων μαθητών της γενέτειράς του.

 

To Top