Επιχειρείν

Απονομή Περιβαλλοντικού Βραβείου στη Μεσσηνιακή εταιρεία “ΚΛΗΜΗΣ”

Το Πρώτο Περιβαλλοντικό βραβείο Οργάνωσης και Διοίκησης πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων απένειμε ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σωκράτης Φάμελλος στην Γενική διευθύντρια της “ΚΛΗΜΗΣ” κα. Κατερίνα Κοτταρίδη στη εκδήλωση  που οργάνωσε στις  24/10/2018 ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ) ως εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Environment) στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα.

Μετά την παραλαβή του βραβείου η κα. Κατερίνα Κοτταρίδη απευθυνόμενη στο κοινό είπε:

«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή κοντά σας και χαίρομαι πάρα πολύ γι’ όλη αυτή την προσπάθεια που κάνετε να διοργανώνετε αυτά τα βραβεία γιατί μας δίνεται η ευκαιρία να γίνουμε γνωστοί στον κόσμο και να δουν τις προσπάθειές μας, τον αγώνα μας. Παρ’ ότι οι καιροί είναι πάρα πολύ δύσκολοι, αντέξαμε, είμαστε περήφανοι σαν μια οικογενειακή επιχείρηση που μπορέσαμε και κρατηθήκαμε και υπόσχομαι ότι θα συνεχίσουμε για να γίνουμε ακόμη καλύτεροι.»

Να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία μας είναι η μία από τις δύο Ελληνικές εταιρείες που επιλέχτηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον 2018-2019 που θα διεξαχθούν στις 14 Νοεμβρίου στη Βιέννη.

Επίσης, στο ενημερωτικό φυλλάδιο της εκδήλωσης των βραβείων αναφέρονταν για την εταιρεία μας τα εξής:

Η οικο-καινοτομία, η αξιοποίηση των φυσικών πόρων και η εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας στη παραγωγική της διαδικασία είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της οικογενειακής Μεσσηνιακής εταιρίας ΚΛΗΜΗΣ (ΒΑΣ. & ΑΙΚ. ΚΟΤΤΑΡΙΔΗ ΟΕ).

Σε μία περιοχή γεμάτη ελαιώνες , αξιοποιεί με αποτελεσματικό τρόπο, το πυρηνόξυλο, ένα παραπροϊόν της επεξεργασίας του καρπού της  ελιάς, ως καύσιμο στο φούρνο του ασβεστοκάμινου που έχει και στη συνέχεια μετατρέπει τα απόβλητά της σε πρώτη ύλη για να παρασκευάσει μπρικέτες για μπάρμπεκιου, γνωστό ως  πυρηνοκάρβουνο ΚΛΗΜΗΣ.

Από το 2009, ως μέλος του Οικολογικού Συστήματος και Διαχείρισης EMAS (Eco-Management and Audit Scheme) παρακολουθεί και βελτιώνει τις περιβαλλοντικές της επιδόσεις σε διαρκή βάση.

Το EMAS είναι ένα εργαλείο διαχείρισης που αναπτύχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για εταιρίες και άλλους οργανισμούς να αξιολογούν, να αναφέρουν και να βελτιώνουν τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις. Βασικές προτεραιότητες είναι η αποδοτική χρήση των φυσικών πόρων κυρίως της ενέργειας, του νερού και του χαρτιού, η μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η διαχείριση των αποβλήτων, η αύξηση της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης υλικών.

 

Οι διακρίσεις στα Ευρωπαϊκά βραβεία EMAS αποδεικνύουν τις άριστες περιβαλλοντικές πρακτικές που εφαρμόζει για την βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεών της:

  • Πρώτο Ευρωπαϊκό βραβείο EMAS 2014 Οικολογικής Καινοτομίας, (Effective eco-innovations supporting improvements in environmental performance) – [Αννόβερο]
  • Πρώτο Εθνικό βραβείο EMAS 2010 Αποδοτικότητας Πόρων (Resource efficiency) – [Βρυξέλλες]
  • Πρώτο Ευρωπαϊκό βραβείο EMAS 2009 Αλυσίδας Εφοδιασμού & Πράσινης Προμήθειας (Supply Chain including green procurement) – [ Στοκχόλμη]

Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία EMAS αναγνωρίζουν επιτυχημένες εταιρίες  με στρατηγικό όραμα και επαληθευμένο Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης. Η συνεχής βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων των οργανισμών είναι το σήμα κατατεθέν του συστήματος EMAS, κάτι το οποίο εφαρμόζει η εταιρία ΚΛΗΜΗΣ από την πρώτη ημέρα συμμετοχής της στο σύστημα αυτό.

Η ποιότητα της παραγωγικής της διαδικασίας ακολουθεί υψηλά πρότυπα αφού τηρεί Σύστημα Διαχείρισης και Ποιότητας Ελέγχου ISO τo οποία αξιολογείται σε ετήσια βάση ενώ συνεργάζεται με πιστοποιημένους φορείς και συνδέσμους όπως η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ασβέστου και η Ευρωπαϊκή εταιρία ελέγχου και πιστοποιήσεων Eurocert.

Επίσης οι διακρίσεις καινοτομίας και επιχειρηματικότητας που έχει λάβει τα τελευταία χρόνια αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο τη σπουδαιότητα και τα οφέλη  της χρήσης βιομάζας που προκύπτουν για το περιβάλλον και την κοινωνία γενικότερα.

VAS & EK KOTTARIDI GP (KLIMIS)

2nd km Kalamatas – Mesinnis Road

Kalamata ● GR-24100 ● Greece

T   +30.2721069454

F   +30.2721069388

www.klimiscoal.gr

Απονομή Περιβαλλοντικού Βραβείου στη Μεσσηνιακή εταιρεία “ΚΛΗΜΗΣ”

Δημοφιλέστερα

To Top