ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόλυτη στήριξη στον Μάκαρη από την παράταξή του- Τι δηλώνει ο ίδιος

ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΑΚΑΡΗ ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΕΡΙ "ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ" ΤΟΥ

Την απόλυτη στήριξη όλων των δημοτικών συμβούλων της παράταξής του έχει ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του διαψεύδουν το πρωτοσέλιδο τοπικής εφημερίδας που έκανε λόγο για "αμφισβήτηση Μάκαρη" από ορισμένους συμβούλους του που "θέλουν άλλον για υποψήφιο δήμαρχο στις εκλογές του 2019" και που "τον ανέχονται" προς το παρόν.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
"Η δημοτική μας παράταξη ¨Ανοιχτός Δήμος –Ενεργοί Πολίτες ¨ προχωρά με συνοχή και σύμπνοια και με απόλυτη στήριξη του επικεφαλής της, Μανώλη Μάκαρη.
Διαψεύδουμε κατηγορηματικά τo πρωτοσέλιδο δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας σχετικά με την εκδήλωση της παράταξής μας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10/12, στο παλιό Δημαρχείο Καλαμάτας. Είναι αναληθές και δεν έχει σχέση, ούτε με την εκδήλωση, ούτε με το πρόσωπο του κ. Μάκαρη και τούτο διότι, οι απόψεις, που ακούστηκαν, περί διεύρυνσης της παράταξης, με την ταυτόχρονη συγκρότηση και στελέχωση θεματικών ομάδων έργου, παρερμηνεύτηκαν. Δεν είναι τυχαίο ότι, το ίδιο γεγονός και εν γένει η εκδήλωση της παράταξης είχαν άλλη ανάγνωση από έτερο έντυπο του νομού.
Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι η επιτυχημένη εκδήλωση της Κυριακής απέδειξε ότι η παράταξη διευρύνεται , καθώς έχει τη στήριξη της κοινωνίας, η οποία αξιολογεί θετικά το έργο μας. Ανέκαθεν η έμπνευση και η δύναμή μας ήταν η κοινωνία της πόλης μας και σε αυτή στηριζόμαστε. Ευχαριστούμε όλους, όσοι συμμετείχαν την Κυριακή, για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκλησή μας , την αποδοχή τους και την ουσιαστική και καθοριστική συμμετοχή τους στη διαμόρφωση της πορείας της παράταξης. Τους διαβεβαιώνουμε ότι , έχοντας ως δημοτική ομάδα απόλυτη συνεννόηση και συνεργασία, προχωρούμε με σθένος και αποτελεσματικότητα. Η εκδήλωση της 10ης Δεκέμβρη αυτό το μήνυμα διατράνωσε, το οποίο θα αποτελέσει φωτεινό φάρο για ένα λαμπρό μέλλον για την Καλαμάτα.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης
Μανώλης Μάκαρης
Μαρία Βεργινάδη
Κωνσταντίνος Γεωργακίλας
Ιωάννης Θεοφιλόπουλος
Σταμάτης Μπεχράκης
Ευστάθιος Σταματόπουλος
Δημήτρης Φαββατάς

Σύσσωμη λοιπόν η δημοτική παράταξη Μάκαρη ξεκαθαρίζει ρητά προς πάσα κατεύθυνση ότι η παράταξη έχει συνοχή και σύμπνοια και ο Μανώλης Μάκαρης την απόλυτη στήριξή τους, ενώ τονίζουν ότι "η παράταξή τους διευρύνεται καθώς έχει τη στήριξη της κοινωνίας".

Σε επικοινωνία που είχε το MessiniaLive με τον επικεφαλής της παράταξης Μανώλη Μάκαρη μας δήλωσε ότι όσα ειπώθηκαν κατά τη συνάντηση της παράταξής του παρερμηνεύτηκαν και ερμηνεύτηκαν κατά το δοκούν προκειμένου "να τους βγει το σενάριο". Η παράταξή του έχει και συνοχή και ο ίδιος την αποδοχή των συμβούλων του, ενώ αυτό που τους ευχαριστεί είναι ότι η παράταξη διευρύνεται και είναι έκδηλο το ενδιαφέρον πολλών δημοτών να ενταχθούν σε αυτή, γι'αυτό και γίνεται η προσπάθεια μέσω των ομάδων εργασίας των δημοτών, που θα συγκροτηθούν, να υπάρξει ευρεία συμμετοχή και ανταλλαγή απόψεων ώστε να διαμορφωθεί το καλύτερο δυνατό πρόγραμμα δράσης για τον δήμο Καλαμάτας μέσα από διαβούλευση των ίδιων των δημοτών.

Ο Μανώλης Μάκαρης θεωρεί ότι ο ίδιος έχει στοχοποιηθεί από διάφορα κέντρα που έχουν πολιτικό υπόβαθρο και κρύβουν πολιτικές φιλοδοξίες ορισμένων, οι οποίοι εξυφαίνουν και διακινούν το σενάριο της κρίσης και της έλλειψης συνοχής στην παράταξη Μάκαρη, με βασικό τους στόχο την απαξίωση του προσώπου του, ώστε να βρουν οι ίδιοι "χώρο", εμβολίζοντας την παράταξη Μάκαρη.

Οι προσπάθειες αυτές ξεκίνησαν αμέσως μετά τις δηλώσεις Μάκαρη ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του 2019. Από την επόμενη ημέρα ξεκίνησε ένα γαϊτανάκι φημολογίας και κουτσομπολιού περί αντιδράσεων, δυσανασχετήσεων των συμβούλων του από την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος. Και όλο αυτό το διάστημα συντηρείται, διαμορφώνοντας κλίμα για τις εντυπώσεις, παρουσιάζοντας ένα σκηνικό εσωτερικής ρήξης στην παράταξη Μάκαρη.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι θεμιτό και λογικό μέσα στην παράταξη οι σύμβουλοι να εκφράζουν ανοιχτά και ελεύθερα τις απόψεις τους και είναι φυσικό να υπάρχουν διαφωνίες και διαφορετικές προσεγγίσεις σε πολλά θέματα, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλες τις δημοκρατικές παρατάξεις, που βασίζονται στη διαβούλευση, στον διάλογο των μελών, στην ανταλλαγή ιδεών και απόψεων και όχι στη φίμωση των συμβούλων, στην επιβολή ή στη λειτουργία τους ως "ενός ανδρός αρχή". Στόχος της παράταξης "Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες" είναι ακριβώς αυτός. Να είναι ανοιχτός ο Δήμος σε όλους, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς κλίκες, ώστε μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και απόψεις που εκφράζονται ελεύθερα χωρίς ωραιοποιήσεις και φίλτρα, να πετυχαίνεται η ευρύτερη δυνατή συναίνεση και σύμπνοια. Αυτή είναι η πεμπτουσία του δημοκρατικού διαλόγου και αυτό ακριβώς επιθυμεί να πετύχει η παράταξη "Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες", γι'αυτό άλλωστε και τίποτα δεν γίνεται εν κρυπτώ και κεκλεισμένων των θυρών, αλλά όλες οι προσκλήσεις προς τους δημότες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν είναι δημόσιες, όπως και η διαβούλευση.

"Τώρα, αν κάποιοι επιδιώκουν να διαβάζουν διαφορετικά τα όσα διαδραματίστηκαν την Κυριακή στην εκδήλωση της παράταξης και να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα είναι δικό τους θέμα, εμείς έχουμε τη στήριξη της κοινωνίας που αφουγκράζεται και γνωρίζει", υπογραμμίζει ο Μανώλης Μάκαρης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι υπάρχει καταγεγραμμένη όλη η εκδήλωση της Κυριακής όπου προκύπτει η πραγματικότητα, που περίτρανα γκρεμίζει την σεναριολογία που διακινείται.

Μαίρη Περδικέα

Απόλυτη στήριξη στον Μάκαρη από την παράταξή του- Τι δηλώνει ο ίδιος
To Top