ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι απολυμένοι της ΔΕΥΑΚ ματαίωσαν για δεύτερη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο

ΝΙΚΑΣ: Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ – ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Οι εργαζόμενοι στην ΔΕΥΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, συνέχισαν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους, όπως είχαν προαναγγείλει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα δεν επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση.

Μάλιστα νωρίς το πρωί οι 26 πρώην εργαζόμενοι, κλήθηκαν να παραλάβουν μέσω της δικηγόρου τους, την γνωστοποίηση της δικαστικής απόφασης που τους θέτει οριστικά εκτός εργασίας.

Το Συμβούλιο είχε οριστεί για τις 14:00 όμως οι προσερχόμενοι Δημοτικοί Σύμβουλοι έβλεπαν την πόρτα κλειστή με ένα μεγάλο πανό και μπροστά απολυμένους συμβασιούχους της ΔΕΥΑΚ.

Όταν εμφανίστηκε στον διάδρομο ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπούχαλης και διαμαρτυρήθηκε για την συνεχιζόμενη στάση τους και την παρεμπόδιση της συνεδρίασης, δημιουργήθηκε ένταση με λογομοαχία για λίγα λεπτά αλλά οι ψυχραιμότεροι παρενέβησαν και το θέμα έληξε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων και των συμβασιούχων στη ΔΕΥΑΚ: “Από Δευτέρα και μετά την πρωινή κοινοποίηση των απολύσεων θα ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους και θα προγραμματίσουν νέο κύκλο κινητοποιήσεων”.

Νίκας: Λυπάμαι για την παρεμπόδιση της λειτουργίας των συλλογικών οργάνων.

To Top