Αθλητισμός

Απόλλωνας Καλαμάτας- Μυτσκίδης: “Το πιο δύσκολο πρωτάθλημα, η περυσινή χρονιά μας γέμισε προσδοκίες”

Οι 13 ομάδες της Pre League ετοιμάζονται για το πρώτο σέρβις στο νέο πρωτάθλημα και οι προπονητές συμφωνούν πως περιμένουν να είναι το πιο συναρπαστικό

Μία και… σήμερα απέμειναν για το πρώτο σερβίς στο πρωτάθλημα της Pre League γυναικών με με τον Απόλλωνα Καλαμάτας και τις υπόλοιπες 12 ομάδες της κατηγορίας να μετρούν ώρες για την πρεμιέρα σε μια σεζόν που όλα δείχνουν ότι θα είναι πιο συναρπαστική από ποτέ.

Κι αυτό δεν είναι ένα αυθαίρετο συμπέρασμα, αλλά η… ομόφωνη άποψη των προπονητών των συλλόγων, οι οποίοι με μία εντυπωσιακή σύμπνοια χαρακτήρισαν το φετινό πρωτάθλημα ως το πιο αμφίρροπο που έχει διεξαχθεί.

Σ’ αυτήν την κατεύθυνση συντελεί το γεγονός ότι μετά από δύο χρόνια, οι ομάδες δεν χωρίστηκαν σε δύο ομίλους (όπως συνέβαινε λόγω της πανδημίας) αλλά θα βρίσκονται όλες στον ίδιο όμιλο με τις 26 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου να έχουν τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί και αρκετές έχουν εντάξει στο δυναμικό τους μία ή και δύο ξένες δίνοντας μια διαφορετική νότα στο φετινό μαραθώνιο.

«Πιστεύω ότι είναι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πολύ καλύτερο από το περσινό καθώς πολλές ομάδες έχουν κάνει σημαντικές επενδύσεις και έχουν δημιουργήσει πολύ αξιόλογα ρόστερ. Έχουν έρθει αθλήτριες από τη Volley League και θα είναι τρομερά ανταγωνιστικό”, λέει ο τεχνικός του Απόλλωνα Καλαμάτας Μπάμπης Μυτσκίδης, στο site της ΕΟΠΕ.

Η περσινή χρονιά μας γέμισε προσδοκίες καθώς φτάσαμε ένα βήμα πριν την Α1 και φέτος θέλουμε να είμαστε και πάλι ψηλά. Το πόσο θα το δούμε γιατί όπως είπα είναι ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα”.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των προπονητών:

Γιάννης Χαριτωνίδης (Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων): «Θα είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπου πολλές ομάδες έχουν στόχο την άνοδο όπως κι η δική μας. Είμαστε μια καινούργια ομάδα κι  έχουμε ως στόχο να παίζουμε από παιχνίδι σε παιχνίδι καλύτερα και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Δεν κρυβόμαστε ότι θέλουμε να ανέβουμε κατηγορία, αλλά ξαναλέω θα είναι ένα πολύ σκληρό πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων. Υπάρχει ένα γκρουπ 5-6 ομάδων με υψηλές βλέψεις, αλλά κι οι υπόλοιπες θα είναι πολύ επικίνδυνες. Εύχομαι υγεία σε όλες τις ομάδες, χωρίς τραυματισμούς και ο κόσμος να έρθει στα γήπεδα για να παρακολουθήσει όμορφους αγώνες».

Βασίλης Πανδής (ΑΟΝ Αμαζόνες): «Το πρωτάθλημα φέτος πρόκειται να είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό. Η έλευση πολλών και  καλών Ελληνίδων αλλά και ξένων παιχτριών νομίζω πως θα το κάνει ποιοτικότερο. Αυτό είναι ένα πολύ καλό στοιχείο, θα φέρει κόσμο στα γήπεδα και θα συμβάλει στην άνοδο του επιπέδου της Pre League και κατ’ επέκταση ολοκλήρου  του γυναικείου βόλεϊ. Έχω ξεχωρίσει εφτά ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο, αριθμός μεγάλος που από μόνος του επιβεβαιώνει τα παραπάνω λεγόμενα. Μεγάλη μάχη  προβλέπεται  να γίνει και στην ουρά  για την παραμονή.

Ως προς την δική μας ομάδα το καλοκαίρι   με τον πρόεδρο  κο Ντιγριντάκη συνεργαστήκαμε πολύ καλά και  το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί μια δυνατή  ομάδα με παίκτριες εγνωσμένης αξίας. Η προετοιμασία μας κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερους τραυματισμούς.

Αυτή τη χρονιά θέλουμε να διεκδικήσουμε την είσοδο μας στα play off ανόδου. Ωστόσο ο  πιο σημαντικός στόχος και δικός μου προσωπικός  είναι να βάλουμε τις βάσεις για να καθιερωθούμε  μακροπρόθεσμα  στη Volley League για πολλά χρόνια».

Μανώλης Αποστολογιωργάκης (ΑΟΦ Πορφύρας):: «Σίγουρα θα είναι από τα πιο αμφίρροπα και απρόβλεπτα πρωταθλήματα με αρκετές ομάδες να έχουν κάνει μεγάλες επενδύσεις και να έχουν ρόστερ υψηλού επιπέδου.

Ο Πορφύρας έχει ένα νεανικό σύνολο στο οποίο έχουμε εντάξει και κάποιες έμπειρες αθλήτριες κι ο στόχος μας είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί για να διεκδικήσουμε την επιστροφή μας στην Α1».

Γιάννης Βαγγέλης (ΑΠΣ Αίας): «Αυτό που εύχομαι πρώτα απ' όλα είναι να ξεκινήσουμε και να τελειώσουμε τη σεζόν χωρίς προβλήματα και χωρίς τραυματισμούς.

Φέτος βλέπω ότι θα είναι ένα πολύ ποιοτικό πρωτάθλημα καθώς όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί και κυρίως αυτές του Νότου. Εμείς είμαστε μια πολύ νεανική ομάδα με μέσο όρο ηλικίας τα 20 χρόνια που θέλει να εξασφαλίσει την παραμονή, αλλά σκοπός είναι να φτιάξουμε μια νέα ομάδα».

Κώστας Ιωαννίδης (ΑΠΣ Ναύαρχου Βότση): «Το πρωτάθλημα είναι δύο ταχυτήτων. Κάποιες ομάδες όπως ο Απολλώνιος, οι Αμαζόνες, ο Πανιώνιος, ο Πορφύρας και τα Πεύκα είναι αυτές που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν και θα διεκδικήσουν την άνοδο. Εμείς είμαστε στη 2η ταχύτητα παρόλο που έχουμε την ίδια ομάδα με πέρσι αλλά γενικά έχουν δυναμώσει σημαντικές όλες οι υπόλοιπες. Πρώτη φορά υπάρχουν τόσες πολλές ομάδες που έχουν φιλοδοξία για να ανέβουν και αξίζει ένα μπράβο σε όλους που επενδύουν…»

Γιώργος Γεωργιάδης (ΑΣ Ελπίς): «Είμαστε νεοφώτιστοι στην κατηγορία και ο στόχος είναι να πετύχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες και να το απολαύσουμε. Έχουμε δείξει καλή εικόνα στην προετοιμασία και είμαστε αισιόδοξοι. Έχουν ενισχυθεί πολλές ομάδες, θεωρώ όμως ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, αλλά ένα γκρουπ πολλών ομάδων που θα διεκδικήσουν την άνοδο. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα που θα είναι μια μικρογραφία της μεγάλης κατηγορίας»

Κώστας Αγγουράς (ΑΣ Μακεδόνες): «θα είναι μία πολύ όμορφη χρονιά γιατί η Pre League διεξάγεται ξανά σε έναν όμιλο, με πολλά ματς και πολλές ιδιαιτερότητες.

Εύχομαι σε όλες τις ομάδες να έχουν υγεία και να μην έχουμε τραυματισμούς γιατί η πανδημία έχει αφήσει πολλά προβλήματα. Εμείς είμαστε ένα νεανικό σύνολο που θέλει να εξασφαλίσει την παραμονή όσο πιο γρήγορα γίνεται. Όλες οι ομάδες έχουν δυναμώσει και μετά από χρόνια είναι μάλλον το καλύτερο πρωτάθλημα, θυμίζοντας την παλιά καλή Α2».

Μανώλης Πρασάνακης (ΑΣΠ Κόρινθος): «Θα είναι στην πράξη το δεύτερο καλύτερο πρωτάθλημα μετά τη Volley League. Το ότι άλλαξε το σύστημα διεξαγωγής και είμαστε σε ένα όμιλο, το ότι ενισχύθηκαν όλες οι ομάδες το κάνουν τρομερά ανταγωνιστικό.

Η Κόρινθος είναι μια νέα ομάδα, το ταβάνι μας δεν το ξέρουμε ούτε εμείς, αλλά θεωρώ ότι θα είμαστε από τις ομάδες που θα βοηθήσουν να γίνει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Θέλουμε να φτάσουμε ψηλά κι αν έχουμε υγεία πιστεύω θα τα καταφέρουμε».

Κυριάκος Καμπερίδης (ΓΣ Πανιώνιος): «Μετά από δύο χρόνια επέστρεψα στην Ελλάδα για να βοηθήσω σ' αυτή την προσπάθεια του Πανιωνίου για την άνοδο. Η φετινή Pre League είναι ένα πολύ δύσκολο κι  ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με πολλούς διεκδικητές. Θεωρώ ότι 6-7 ομάδες είναι στα χαρτιά τα φαβορί αλλά υπάρχουν και κάποιες άλλες που μπορούν να κάνουν την έκπληξη. Εύχομαι να έχουμε υγεία για να πετύχουμε του στόχους μας».

Νίκος Μπουτσουρής (ΟΦΑ Απολλώνιος): «Προβλέπεται ένα πολύ ανταγωνιστικό και συναρπαστικό πρωτάθλημα. Έχουν δημιουργηθεί ομάδες με πολύ ισχυρά ρόστερ, ενώ η παρουσία αρκετών ξένων αθλητριών ανεβάζει το επίπεδο και το βαθμό δυσκολίας και θα μπορούσα να χαρακτηρίσω το φετινό πρωτάθλημα ως μια μικρή Volley League. Από καταβολής της κατηγορίας η φετινή είναι με το καλύτερο επίπεδο.

Σίγουρα όμως οι ομάδες σήμερα ξεκινούν με μία συγκεκριμένη δυναμική αλλά στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν.

Ο Απολλώνιος είναι μια νεοφώτιστη, αλλά ταυτόχρονα και φιλόδοξη ομάδα. Ξεκινάμε με αμιγώς ελληνικό ρόστερ, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα είμαστε από τις καλές ομάδες της κατηγορίας κι από κει και μετά βλέποντας τα βήματα μας μέσα στο πρωτάθλημα θα μπορούμε να είμαστε πιο συγκεκριμένοι όσον αφορά τους στόχους μας».

Χρήστος Τριανταφυλλόπουλος (ΦΟ Βριλησσίων): «Μετά την περσινή μας παρουσία στα play off της ανόδου, δεν θέλουμε να κοιτάξουμε προς τα κάτω, αλλά να διεκδικήσουνε κάτι καλύτερο.

Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την ομάδα που έχουμε, αλλά μας περιμένει μια δύσκολη και γεμάτη προκλήσεις σεζόν. Είναι πολλές ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο και τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα δεν έχει ξαναγίνει στη Pre League».

Σωκράτης Τζιουμάκας (ΧΑΝΘ): «Το πρωτάθλημα θα είναι από τα πιο δύσκολα που έχουν γίνει. Σχεδόν όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί με Ελληνίδες και ξένες και έχουμε πολύ καλά ρόστερ. Εμείς στη ΧΑΝΘ κάναμε ένα... ελεγχόμενα καλό ρόστερ με βασικό στόχο την εξασφάλιση της παραμονής κι ότι καλύτερο έρθει μετά…. Εύκολο δεν θα είναι τίποτα φέτος και θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις».

Απόλλωνας Καλαμάτας- Μυτσκίδης: “Το πιο δύσκολο πρωτάθλημα, η περυσινή χρονιά μας γέμισε προσδοκίες”
To Top