Τροφή για σκέψη

Αποκομιδή σκουπιδιών μέσω… μηνυμάτων στην Αθήνα

Αποκομιδή σκουπιδιών με… ραντεβού θα είναι διαθέσιμη συντόμως για εκατοντάδες κατοίκους και καταστηματάρχες του Δήμου Αθηναίων στο εμπορικό τρίγωνο.

Η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος αναμένεται να παρουσιασθεί την Παρασκευή από τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και τα έργα ανάπλασης στο «μικρό» εμπορικό τρίγωνο της πόλης.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα σύνολο εργασιών και παρεμβάσεων ανάπλασης πεζόδρομων που υπάρχουν ήδη, αλλά και τη δημιουργία οκτώ νέων σε περιοχή έκτασης 110 στρεμμάτων, η οποία περικλείεται από τις οδούς Αθηνάς, Ευριπίδου, Πραξιτέλους, Λέκκα, Περικλέους, Αθηναΐδος και Αγίας Ειρήνης.
Τα έργα κατασκευής νέων πεζοδρόμων έχουν ήδη προχωρήσει σημαντικά, αλλά, σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, ο ∆ήµος Αθηναίων αποφάσισε να συνδυάσει τη «νέα πραγματικότητα» µε την πιλοτική εφαρμογή της αποκομιδής απορριµµάτων µε ραντεβού!
Βάσει του έως τώρα σχεδιασµού:
Όλοι οι καταστηματάρχες στην αρχή αλλά και οι κάτοικοι στη συνέχεια θα έχουν καταγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Δήμου Αθηναίων, το πού δηλαδή ακριβώς δραστηριοποιούνται ή ζουν και τα στοιχεία επικοινωνίας τους.
Θα ενημερωθούν ότι τα απορριµµατοφόρα του Δήμου θα περνούν κάποιες συγκεκριμένες χρονικές στιγμές µέσα στο 24ωρο και θα παραλαμβάνουν τα σκουπίδια από προκαθορισμένα σημεία. Υπενθυμίζεται ότι τέτοιο σύστημα ισχύει εδώ και χρόνια σε εµπορικούς πεζοδρόµους όπως η Ερµού, όµως συµβαίνει συχνά να προκύπτουν καθυστερήσεις για τα οχήµατα και τα απορρίµµατα να µένουν καταμεσής του δρόµου.

Προκειµένου ακριβώς να λειτουργεί το σύστηµα µε µεγαλύτερη ακρίβεια, θα παρεμβαίνει τώρα η κινητή τηλεφωνία. ∆ηλαδή ο κάθε επαγγελµατίας και κάτοικος αργότερα θα ενηµερώνεται 5 λεπτά πριν ότι το απορριµµατοφόρο πρόκειται να περάσει από το σηµείο αποκομιδής και άρα οφείλει να αφήσει εκεί τα σκουπίδια του.

Στο αρχικό στάδιο θα υπάρχουν κάποιες δεκάδες τέτοια σηµεία όπου τα απορριµµατοφόρα θα δίνουν ραντεβού µε τα απορρίµµατα, αλλά στη συνέχεια ο σκοπός είναι το σύστηµα αυτό να επεκταθεί. Με τον τρόπο αυτόν εκτιµάται ότι θα βελτιωθεί γενικότερα η εικόνα στο κέντρο της πόλης, καθώς θα αρχίσουν να αποµακρύνονται οι κάδοι των απορριµµάτων που µετατρέπονται -ειδικά το καλοκαίρισε εστίες µόλυνσης και κακοσµίας, ενώ σε άλλες περιοχές αποκτούν και άλλες χρήσεις (π.χ. οδοφράγµατα). Οι παλαιότεροι θα θυµούνται ενδεχοµένως τις εποχές που δεν υπήρχαν κάδοι απορριµµάτων και όλοι κατέβαζαν τα σκουπίδια συγκεκριµένες ώρες σε προκαθορισµένα σηµεία των δρόµων.

Πηγή: CNN.GR

Αποκομιδή σκουπιδιών μέσω… μηνυμάτων στην Αθήνα
To Top