ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Aποκαταστάθηκε η βλάβη στον αγωγό Φ 600 στον Αντικάλαμο

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ Η ΟΜΑΛΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ – ΛΟΓΩ ΧΑΜΗΛΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ 

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10:00

Αποκαταστάθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες η βλάβη που σημειώθηκε στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης της Καλαμάτας Φ600 στον Αντικάλαμο, μετά από πολύωρες ενέργειες συνεργείου και εργολάβου, κάτω από αντίξοες συνθήκες. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ύδρευσης κι Αντιδήμαρχο Καλαμάτας Γιώργο Φάβα, ο οποίος παρακολουθούσε συνεχώς τις εργασίες, δήλωσε: “Όλα πήγαν όπως τα είχαμε σχεδιάσει και η βλάβη αποκαταστάθηκε νωρίτερα από ό,τι είχαμε ανακοινώσει. Η πλειοψηφία των δημοτών δεν κατάλαβε καν πως είχε διακοπεί για 6-7 ώρες η υδροδότηση από τις Πηγές γιατί ήταν γεμάτες και οι δυο κύριες δεξαμενές της πόλης και η κατανάλωση Σάββατο βράδυ είναι τέτοια που επιτρέπει μια καλή διαχείριση κι έτσι δεν υπήρξαν προβλήματα. Το συνεργείο πλέον δεν εργάζεται στο σημείο που ήρθατε κι εσείς τα ξημερώματα αλλά θα γίνουν επιπλέον εργασίες τις επόμενες ημέρες. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι εργάστηκαν και επιπλέον θέλω κι εγώ να επισημάνω πως η νέα σοβαρή βλάβη αναδεικνύει για μία ακόμα φορά την σπουδαιότητα του εν εξελίξει μεγάλου έργου της κατασκευής του αγωγού ύδρευσης Φ800 από τις πηγές του Πηδήματος στην Καλαμάτα“.

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 5 ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΒΛΑΒΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα (01:00) οι εργασίες αποκατάστασης της βλάβης στον αγωγό Φ600 στον Αντικάλαμο του Δήμου Καλαμάτας και γύρω στις 22:00 κόπηκε η παροχή του νερού από της Πηγές του Πηδήματος.

Το σκίσιμο του αγωγού που βρίσκεται σε βάθος 5-6 μέτρων στον αγωγό που εκτονώνει και είναι αρκετά σοβαρό. Έχουν προηγηθεί διάφορες τεχνικές εργασίες μέχρι να φανεί το προβληματικό σημείο και γίνεται με αντλία η άντληση υδάτων από το σημείο. Οι τεχνίτες εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες αφού το σημείο είναι ολισθηρό, λασπώδες και κατά περιόδους βρέχει κιόλας.

Ετοιμάζεται η αντλία για να αντλήσει τα νερά από την λακκούβα

Δύσκολη δουλειά αλλά με το χαμόγελο του Ηλία Κουκούτση γίνεται πιο εύκολη!

Κόβεται ο αγωγός που έχει τρυπήσει με τροχό.

Η δουλειά είναι δύσκολη κι επικίνδυνη. Ο διευθυντής της ΔΕΥΑΚ, ο εργολάβος και μηχανικοί παρακολουθούν και δίνουν οδηγίες για την αποκατάσταση.

Εκεί ακριβώς έγινε κοπή του αγωγού και θα τοποθετηθεί ειδικός σύνδεσμος για να αποκατασταθεί η ροή. Ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Γιώργος Φάβας τόνισε πως αν όλα πάνε καλά μέχρι τις 5 το πρωί θα έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα και στη συνέχεια θα δίνεται σταδιακά η ροή κι ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά και να μην προκύψει κάποιο άλλο πρόβλημα.
Μέχρι να γεμίσουν οι δυο δεξαμενές της πόλης στο Κάστρο και στις Τούρλες θα χρειαστούν περίπου 4-5 ώρες, οπότε μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής θα έχει αποκατασταθεί πλήρως η υδροδότηση.  Και αυτή η σοβαρή ζημιά στον αγωγό, κάνει ακόμα πιο επιτακτική την άμεση αντικατάσταση του συγκεκριμένου δικτύου μέσα από το μεγάλο έργο για τον νέο κεντρικό αγωγό Φ800.

To Top