ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το απόγευμα η εκδήλωση στη Μεσσήνη για το συνεταιριστικό κίνημα και την παραγωγική ανασυγκρότηση

ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«Το συνεταιριστικό κίνημα και η συμβολή του στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας» είναι το θέμα της συζήτησης που διοργανώνεται σήμερα το απόγευμα στις 18.30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Μεσσήνης από το Αγροτικό Τμήμα της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας.
Στη συνάντηση θα παρευρεθούν οι Βουλευτές του Νομού του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας και ο Δημήτρης Καρακώστας- μέλος της Γραμματείας του Αγροτικού τμήματος.

Πρόκειται ουσιαστικά για έναν προσυνεδριακό διάλογο-διαβούλευση με την τοπική κοινωνία της Μεσσηνίας, πριν το Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση που θα γίνει το επόμενο διάστημα στην Τρίπολη.
Μέχρι στιγμής έχουν διεξαχθεί δύο Περιφερειακά Συνέδρια το 1ο στην Κοζάνη, το 2ο στη Λαμία, και το 3ο αναμένεται τις επόμενες ημέρες στο Ηράκλειο Κρήτης(θα διεξαχθεί στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου). Η κυβέρνηση έχει προγραμματίσει συνολικά 13 περιφερειακά Συνέδρια που θα διεξαχθούν στις έδρες των 13 Περιφερειών της χώρας.

Αναλυτικά στην ανοιχτή πρόσκληση για τη συζήτηση αναφέρονται τα εξής:

"Θεωρούμε ότι το παραπάνω πλαίσιο αποτελεί μία «ευκαιρία» για την αναγέννηση και αναζωογόνηση του συνεργατισμού στην Ελλάδα. Είμαστε υπερασπιστές της θέσης ενός πλήρως ανεξάρτητου και αυτόνομου ρόλου των συνεταιρισμών μέσα από ένα δημοκρατικό πλαίσιο λειτουργίας και ανάδειξης των διοικήσεών τους που θα υπόκεινται στον άμεσο έλεγχο των μελών.

Σε αυτό το πλαίσιο σας προσκαλούμε σε συνάντηση εργασίας και ανταλλαγής απόψεων με θέμα «Το συνεταιριστικό κίνημα και η συμβολή του στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας», την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 στις 6:30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεσσήνης.

Σκοπός της σύσκεψης θα είναι αφενός η αποτίμηση της κατάστασης στο συνεταιριστικό κίνημα της Μεσσηνίας σήμερα και η καταγραφή προβλημάτων, προτάσεων, σκέψεων, απόψεων, ώστε να διατυπωθούν και να προβληθούν πιο οργανωμένα και με την κατάλληλη δυναμική πριν αλλά και μέσα στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου το οποίο θα διεξαχθεί στην Τρίπολη στο προσεχές διάστημα.
Σκοπός της αφετέρου είναι η ενημέρωση της μεσσηνιακής κοινωνίας για τις ιδιαιτερότητες των συνεταιρισμών και τον κοινωνικοοικονομικό τους ρόλο, επιδιώκοντας την προβολή και τη στήριξη της συνεταιριστικής ιδέας στο τόπο μας.

Ενδεικτικά θέματα συζήτησης, και όχι περιοριστικά, είναι τα εξής:

· Ανάπτυξη/εξάπλωση της συνεταιριστικής πρακτικής στη Μεσσηνία: επιτακτική ανάγκη ή “ευσεβής πόθος”;
· Είναι εφικτή στις σημερινές οικονομικές συνθήκες η μείωση του κόστους της αγροτικής παραγωγής μέσω συνενώσεων και συνεργασιών στο νομό και ευρύτερα στην Πελοπόννησο;
· Σχέδια βελτίωσης, προγράμματα νέων αγροτών και βιολογικής γεωργίας.
· Προγράμματα αναδιάρθρωσης καλλιεργειών.
· Σύσταση Ομάδων Προστασίας και Διαχείρισης ΠΟΠ αγροτικών προϊόντων.
· Προτάσεις έργων και υποδομών για το αγροτικό οδικό δίκτυο και την διαχείριση των υδάτινων πόρων.
· Προτάσεις βελτίωσης του νομικού πλαισίου για τη ρύθμιση της εποχικής απασχόλησης αλλοδαπών εργατών".

Το απόγευμα η εκδήλωση στη Μεσσήνη για το συνεταιριστικό κίνημα και την παραγωγική ανασυγκρότηση
To Top