Αθλητισμός

Από την Καλαμάτα για Τόκιο τα χρυσά παιδιά του Στίβου!

Δυο από τα κορυφαία ονόματα του Ελληνικού κλασσικού αθλητισμού και αρκετοί ακόμα φιλόδοξοι και ταλαντούχοι αθλητές βρίσκονται στην Καλαμάτα προετοιμαζόμενοι για την σεζόν στον ανοικτό στίβο και τις μεγάλες διοργανώσεις του καλοκαιριού που θα κορυφωθεί με τους Ολυμπιακούς Αγώνες  

 

Για τους πρωταθλητές Ευρώπης Μίλτο Τεντόγλου και Βούλα Παπαχρήστου ορόσημο αποτελούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο εκεί που ο Ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Πομάσκι, υπό τις οδηγίες του οποίου προπονούνται στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, έχει την κρυφή ελπίδα και για περισσότερες, με την 19χρονη πρωταθλήτρια Ευρώπης νεανίδων στο τριπλούν Σπυριδούλα Καρύδη να κυνηγάει το όνειρο.

Με τον κορυφαίο προπονητή στην Καλαμάτα προπονούνται ακόμη οι Νίκος Ανδρικόπουλος, Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης, Αλέξανδρος Περιστέρης, Άρης Περιστέρης, Ελευθερία Χριστογιώργου, Μαρία Καβαλιέρου και Άρτεµις Αθανασίου.

Οι πρωταθλητές του Γιώργου Πομάσκι θα έχουν την ευκαιρία να προετοιμαστούν στις ιδανικές κλιματικές συνθήκες της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας, γεγονός που επισήμαναν οι ίδιοι, μια προετοιμασία που είναι κρίσιμη και ιδιαίτερα σημαντική ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Δίπλα στους Έλληνες πρωταθλητές βρίσκονται από την πρώτη στιγμή οι άνθρωποι του Μεσσηνιακού και οι προπονητές Δημήτρης Πουλόπουλος και Λούης Τσάτουμας ενώ το γκρουπ επισκέφθηκε στο στάδιο ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αποτελούν το βασικό στόχο του 2021 για το γκρουπ του ομοσπονδιακού τεχνικού Γιώργου Πομάσκι. Η επιστροφή μάλιστα της Βούλας Παπαχρήστου, μετά τον ένα χρόνο συνεργασίας με τον Δημήτρη Βασιλικό, μεγάλωσε ακόμη περισσότερο τις προσδοκίες στο γκρουπ. Τόσο η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο τριπλούν όσο και ο πρωταθλητής Ευρώπης του μήκους, Μίλτος Τεντόλου, θα προετοιμαστούν με στόχο τη διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στην 2η συμμετοχή τους στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός.

To Top