Τουρισμός

Από Μόναχο και Ζυρίχη οι πρώτες πτήσεις εξωτερικού την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στη Μεσσηνία

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΝΕΙ Η ΝΕΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2022

Οι πρώτες πτήσεις εξωτερικού για το 2022 ξεκινούν την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου, στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας. Η πρώτη αναχώρηση εξωτερικού για Μόναχο να είναι προγραμματισμένη για τις 8 το πρωί και τις πρώτες αφίξεις εξωτερικού από Μόναχο και Ζυρίχη στο Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» να αναμένονται μετά τη 1 το μεσημέρι.

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: ΝΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΘΟΥΝ ΟΙ ΡΥΘΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

Με δύο απευθείας πτήσεις της Aegean από Μόναχο και της Edelweiss Air από Ζυρίχη εγκαινιάζεται την προσεχή Κυριακή η αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με το εξωτερικό δίνοντας το έναυσμα για την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου στην περιοχή της Μεσσηνίας.

Η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας χαιρετίζει το γεγονός που δίνει προοπτικές για μια πιο ελπιδοφόρα χρονιά, δεδομένου ότι ο εισερχόμενος τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα στήριξης της τοπικής οικονομίας. Χωρίς να υποτιμούμε τον εσωτερικό τουρισμό ο οποίος στη διάρκεια της πανδημίας εξελίχθηκε σε βάλσαμο για τη βιωσιμότητα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, είναι σαφές ότι δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος μιας ολόκληρης τουριστικής περιόδου και, με την έννοια αυτή, το άνοιγμα των αγορών του εξωτερικού προσδίδει αισιοδοξία για την επάνοδο στην ομαλότητα.

“Ωστόσο, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι το πολύ σημαντικό για ολόκληρη την Πελοπόννησο διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας παραμένει αναξιοποίητο σε επίπεδο υποδομών και με σημαντικές ελλείψεις, με τους σχεδιασμούς για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του να παραμένουν εγκλωβισμένοι στις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις”

Είναι σαφές ότι η πανδημία προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στη βιωσιμότητα των ξενοδοχείων της Μεσσηνίας, όπως και σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, παρά το γεγονός ότι διαθέτει σύγχρονα καταλύματα που είναι σε θέση να ανταποκριθούν επάξια στη διεθνή ζήτηση. Βασική όμως προϋπόθεση είναι η αύξηση των αεροπορικών συνδέσεων, πράγμα που, με τη σειρά του, εγείρει το θέμα της “αντοχής” ενός αεροδρομίου που αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις ολοένα και αυξανόμενες πτήσεις που αναμένονται, λόγω των ελλείψεων σε επίπεδο υποδομών.

Η κεντρική Κυβέρνηση αλλά και η Περιφέρεια οφείλουν να δράσουν με ταχύτερους ρυθμούς ώστε ο χαμένος χρόνος για την πρόοδο των έργων, που μπορούσαν να προχωρήσουν στη διάρκεια του αποκλεισμού λόγω του covid 19, να μην αφήσει και στην τρέχουσα χρονική περίοδο ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία της ανάδειξης του αεροδρομίου σε πύλη εισόδου αντάξια της φήμης και των δυνατοτήτων της περιοχής”, καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, που υπογράφει ο πρόεδρός της Δημήτρης Καραλής.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ ΕΩΣ ΚΑΙ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ

Από τον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας, δόθηκε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα πτήσεων έως και την 27η Μαρτίου 2022, με αεροπορικές συνδέσεις της Καλαμάτας με Μόναχο και Ντύσσελντορφ Γερμανίας, Κοπεγχάγη Δανίας, Ελσίνκι Φινλανδίας, Στοκχόλμη Σουηδίας, Ζυρίχη Ελβετίας. Επίσης στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και η σύνδεση με Θεσσαλονίκη.

pr pthsewn

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: “Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε ως περιοχή τους πρώτους τουρίστες της σεζόν”

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε: «Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε ως περιοχή τους πρώτους τουρίστες της σεζόν, με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, με ασφάλεια για επισκέπτες, εργαζόμενους και κατοίκους. Η Καλαμάτα είναι μία πόλη φιλική, ανθρώπινη, σύγχρονη και φιλόξενη για όλους. Έχουμε την τύχη στη Μεσσηνία μας να λειτουργεί η Costa Navarino, που άλλαξε, που τοποθέτησε ψηλά την περιοχή μας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Ευχή όλων είναι να έχουμε μια καλή τουριστική σεζόν, καθώς συνδέεται με την τοπική μας οικονομία, με τις θέσεις εργασίας, αποτελώντας έναν από τους πυλώνες ανάπτυξης που επιθυμούμε να έχει η περιοχή μας».

Από Μόναχο και Ζυρίχη οι πρώτες πτήσεις εξωτερικού την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στη Μεσσηνία
To Top