Αθλητισμός

Από το Μανιάκι ως την Πύλο: Λαμπαδηδρομία στη διαδρομή της Ελευθερίας

Η Λαμπαδηδρομία 21 “Εστίες Επανάστασης – Δρόμοι Ελευθερίας” είναι ένας φόρος τιμής στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 – Θα ξεκινήσει αύριο (Πέμπτη 14/10), από το Ιστορικό Μανιάκι τη διαδρομή προς την Πύλο, περνώντας μέσα από σχεδόν κάθε χωριό του Δήμου

 

Ο Δήμος ΠύλουΝέστορος στα πλαίσια των δράσεων για τον εορτασμό των διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση, διοργανώνει τη Λαμπαδηδρομία 2021 με τίτλο “Εστίες Επανάστασης – Δρόμοι Ελευθερίας”, σε συνεργασία με την επιτροπή διοργάνωσης Λαμπαδηδρομία 2021, προκειμένου να αναδείξει ιστορικές διαδρομές, μέρη που γεννήθηκαν και έδρασαν ήρωες και αγωνιστές του 1821 και να στηρίξει τις ιδέες της πολλά υποσχόμενης νέας γενιάς του Δήμου μας.

Στον Δήμο ΠύλουΝέστορος βρίσκονται τοποθεσίες, στις οποίες σημειώθηκαν σημαντικά ιστορικά γεγονότα, κατά την Επανάσταση του 1821.

Η Λαμπαδηδρομία θα διαρκέσει 7 ημέρες και θα διέλθει από όλες τις πόλεις, τα χωριά και τα Μνημεία του Δήμου, με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών.

Η Φλόγα θα ξεκινήσει στις 14/10/2021 από το ιστορικό Μανιάκι, όπου έδωσε την τελευταία του μάχη ο Παπαφλέσσας (Αρχιμ. Γρηγόριος Δικαίος), καταλήγοντας στην Πύλο, στις 20/10/2021, ημέρα εορτασμού της 194ης επετείου της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας ανέφερε: «Τιμούμε τους Ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και τις ιστορικές διαδρομές, όπου διήνυσαν για να κατακτήσουν την ελευθερία του Έθνους. Στηρίζουμε τις ιδέες των δημιουργικών ανθρώπων του τόπου μας και προχωράμε μπροστά ενωμένοι με γνώμονα την ευημερία των συνδημοτών μας και του τόπου μας».

 

 

Από το Μανιάκι ως την Πύλο: Λαμπαδηδρομία στη διαδρομή της Ελευθερίας
To Top