Τουρισμός

Από το 2019 περισσότερα κρουαζιερόπλοια στο Λιμάνι Καλαμάτας

Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΕΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ

Με τρία ηγετικά στελέχη της Celestyal Cruises, στον Πειραιά, συναντήθηκε σήμερα στις 11.00 το πρωί ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, με αντικείμενο την προσέλκυση κρουαζιεροπλοίων στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, τα στελέχη της εταιρείας ανέφεραν ότι η Καλαμάτα είναι ελκυστική και οι επισκέπτες χαίρονται την πόλη και τις ομορφιές της, χωρίς να έχουν διατυπώσει κάποιο παράπονο.

Από την περίοδο 2019/2020, η εταιρεία θα δρομολογήσει πλοία στο λιμάνι της Καλαμάτας, ενώ για το 2018 έχει δώσει απόλυτη προτεραιότητα στο Αιγαίο. Τονίσθηκε, επίσης, ότι θα πρέπει να γίνουν προσπάθειες για προσέλκυση κρουαζιεροπλοίων από την Ιταλία, καθώς η Καλαμάτα βρίσκεται στην πορεία τους και μπορεί να είναι ενδιάμεσος σταθμός.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το Υπουργείο Εσωτερικών, όπου είχε συζήτηση με στελέχη του για το πρόγραμμα «Φιλόδημος» (έκδοση προσκλήσεων για την υπαγωγή έργων σε χρηματοδότηση), το νομοσχέδιο «Κλεισθένης» κ.λπ.

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΤΑΡΤΑΝ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ

Επίσης, ο Παναγιώτης Νίκας επισκέφθηκε το γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη και παρέδωσε τη μελέτη ανακατασκευής του ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, όπως έχει συμφωνηθεί, προκειμένου το έργο να χρηματοδοτηθεί από το αρμόδιο Υπουργείο.

Από το 2019 περισσότερα κρουαζιερόπλοια στο Λιμάνι Καλαμάτας
To Top