ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απατεώνισσα η «ασθενής» των φαρμακείων με δράση και στην Καλαμάτα

Με πανελλαδική δράση ακόμα και στην Καλαμάτα, σύμφωνα με έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Απατεώνισσα σύμφωνα με έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας αποδείχθηκε η γυναίκα που φορώντας μαντήλα για να μοιάζει πρόσφυγας και παριστάνοντας την ασθενή έμπαινε στα φαρμακεία δείχνοντας πως πονά σε… απόκρυφα σημεία.

Γυναίκα που αποδείχθηκε με «φαρμακερή» δράση καθώς σε Λάρισα, Πάτρα, Καλαμάτα, Κόρινθο, Γρεβενά, Πέλλα, Χαλκιδική, Ηλεία αλλά και σε περιοχές της Αττικής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, κατάφερε να κλέψει χρήματα και χρυσαφικά συνολικής αξίας 67.000 ευρώ.

Η έρευνα της αστυνομίας ταυτοποίησε τα στοιχεία ενός 45χρονου Ρουμάνου υπηκόου που φέρεται να είναι ο οδηγός – συνεργός της ευφυούς γυναίκας που εξαπατούσε κυρίως φαρμακοποιούς, ενώ εξίσου «φαρμακερή» αποδείχθηκε η δράση της σε ένα κομμωτήριο όπου έκλεψε 6.500 ευρώ από πορτοφόλι αλλά και σε ένα κοσμηματοπωλείο όπου έκλεψε μια σειρά από χρυσές αλυσίδες.

Η δράστιδα κυρίως όμως προτιμούσε τα φαρμακεία με απώτερο σκοπό να εισέλθει στους μέσα χώρους ψάχνοντας σε συρτάρια, χρηματοκιβώτια και τσάντες την ώρα που ο φαρμακοποιός αναζητούσε σκεύασμα για να ανακουφίσει την υποτιθέμενη ασθενή.

Με τον τρόπο αυτό από «ανοιχτό» χρηματοκιβώτιο φαρμακείου της Λάρισας, το 2018 έκλεψε 4.500 ευρώ ενώ ανεπιτυχείς αποδείχθηκαν άλλες δύο απόπειρες σε φαρμακεία, ένα της Λάρισας και ένα της Αγιάς, στο οποίο μετέβη με το ίδιο αυτοκίνητο.

Από φαρμακείο της Χαλκιδικής έκλεψε επίσης 4.000 ευρώ από πορτοφόλι, από κομμωτήριο στα Λεχαινά έκλεψε 6.500 ευρώ από πορτοφόλι, ενώ στις 40.000 ευρώ ανέρχεται η αξία των χρυσών αλυσίδων που έκλεψε από κοσμηματοπωλείο στον Ωρωπό.
Σε άλλα φαρμακεία στον Πύργο, στην Καλαμάτα, την Κόρινθο για παράδειγμα επίσης από πορτοφόλια έκλεψε χρήματα και κινητά τηλέφωνα.

ΜΑΝΤΗΛΑ

Η γυναίκα έδρασε έντονα το τελευταίο δίμηνο του 2018 προκαλώντας την έγκαιρη σχετικά αντίδραση του φαρμακευτικού κόσμου που ενημέρωσε τα μέλη του για την ασθενή που «ξεγυμνώνεται».

Η γυναίκα φορούσε γυαλιά μυωπίας και μαντήλα δημιουργώντας την ψευδή εντύπωση πως πρόκειται για πρόσφυγα αλλά στην πραγματικότητα, σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών, η αμφίεσή της εξυπηρετούσε την απόκρυψη των χαρακτηριστικών του προσώπου της.

Μπαίνοντας λοιπόν στο φαρμακείο και μιλώντας σπαστά ελληνικά έδειχνε στον φαρμακοποιό ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα σε απόκρυφο σημείο του σώματος. Κατεβάζοντας μάλιστα ελαφρώς τη φούστα προσδιόριζε την περιοχή του «προβλήματος» και με αυτό το πρόσχημα προκειμένου να μη δείχνει τα απόκρυφα σε δημόσια θέα έπειθε ουσιαστικά τον φαρμακοποιό ότι χρειάζεται βοήθεια, βασιζόμενη ουσιαστικά στην ευαισθησία του φαρμακοποιού.

Μόνο που όσο ο φαρμακοποιός επέστρεφε στον χώρο του φαρμακείου για να εντοπίσει κάποιο σκεύασμα για να την ανακουφίσει, εκείνη σε χρόνο ρεκόρ είχε ψάξει τον χώρο και είχε κλέψει χρήματα, κινητό τηλέφωνο κλπ.

Όταν διαπιστωνόταν η κλοπή η δράστιδα είχε προλάβει να απομακρυνθεί, αφού σε κοντινή απόσταση ανέμενε στο αυτοκίνητο – ένα ακριβό επιβατικό μάρκας DODGE – ο 45χρονος Ρουμάνος συνεργός της. Η δράση της διαρκούσε μόλις λίγα λεπτά ενώ σύμφωνα με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, τον περασμένο Δεκέμβριο, μέσα σε λιγότερο από μία ώρα και με την ίδια μεθοδολογία προσπάθησαν να κλέψουν ένα φαρμακείο στην Αγιά και ένα δεύτερο στη Λάρισα, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Ελευθερία” της Λάρισας.

Σε βάρος του 45χρονου και της άγνωστης μέχρι στιγμής «ασθενούς», από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Απατεώνισσα η «ασθενής» των φαρμακείων με δράση και στην Καλαμάτα
To Top