ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Απαράδεκτος ο συνωστισμός πολιτών για ώρες έξω από το Δημαρχείο Καλαμάτας για το ΚΕΑ”

Τις απαράδεκτες εικόνες με δημότες να συνωστίζονται για ώρες έξω από το Δημαρχείο Καλαμάτας από τα ξημερώματα μέχρι το μεσημέρι, προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, καυτηριάζει ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Οικονομάκος, ζητώντας από τον Δήμο να λάβει άμεσα μέτρα ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών. Υπενθυμίζει ότι εν μέσω πανδημίας οι πολίτες συνωστίζονται και ταλαιπωρούνται στη ζέστη, την εποχή της “ψηφιακής διακυβέρνησης”.

Σχόλιο του δημοτικού συμβούλου, και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλαμάτας, Δημήτρη Οικονομάκου για τις απαράδεκτες εικόνες με τις ουρές που σχηματίζονται στο Δημαρχείο για τις αιτήσεις του ΚΕΑ

“Πολλές αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης αλλά και για άλλα προνοιακά επιδόματα δυστυχώς χρειάζεται να γίνονται με παρουσία στο Δημαρχείο. Αυτό έχει ως συνέπεια μαζί με τα υγειονομικά πρωτόκολλα να δημιουργούνται ουρές έξω από το Δημαρχείο με πολλούς ανθρώπους να πηγαίνουν από τις 5-6 το πρωί για να πάρουν νούμερα και να ξεροσταλιάζουν στη ζέστη για ώρες.

Είναι απαράδεκτο να ταλαιπωρούνται τόσες ώρες άνθρωποι, την εποχή της «ψηφιακής διακυβέρνησης» όπως μας λέει η κυβέρνηση και ο Δήμος. Είναι μάλιστα ιδιαίτερα κρίσιμο το γεγονός, γιατί ο συνωστισμός έξω από το Δημαρχείο είναι ενάντια σε κάθε υγειονομικό πρωτόκoλλο, αφού ο ένας είναι πάνω στον άλλο σε πολύ δύσκολές συνθήκες.

Απαιτούμε από το Δήμο να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα (επιπλέον προσωπικό, ηλεκτρονική αρίθμηση, ηλεκτρονικά μέσα) για να γίνει η διαδικασία γρήγορα και με ανθρώπινους όρους. Στον εξωτερικό χώρο να μπουν καθίσματα και να μοιράζονται νερά για όσο καιρό επικρατεί αυτή κατάσταση”.

“Απαράδεκτος ο συνωστισμός πολιτών για ώρες έξω από το Δημαρχείο Καλαμάτας για το ΚΕΑ”
To Top