ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι απαντούν στις δηλώσεις Γεωργιάδη περί “αχαριστίας” οι επαγγελματίες εστίασης και αναψυχής Καλαμάτας

"Ο πιο ευνοημένος κλάδος από την Κυβέρνηση και εμένα προσωπικά είναι ο κλάδος της Εστίασης. Οτιδήποτε άλλο αρχίζει να ακούγεται και σαν αχαριστία", δήλωσε σήμερα το πρωί σε συνέντευξη του ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και έκανε έξαλλους τους επαγγελματίες εστίασης. Απάντηση έδωσε λίγο αργότερα ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας, επισημαίνοντας ότι η εστίαση υπολειτουργεί εδώ και μήνες χωρίς καμία στήριξη, κατηγορώντας τον ότι προσπαθεί να διχάσει την κοινωνίας φέρνοντας τη μια επαγγελματική ομάδα απέναντι στην άλλη. Αναλυτικά:

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΠΕΡΙ "ΑΧΑΡΙΣΤΙΑΣ"

"Πείτε στον κ. Γεωργιάδη ότι:
Η εστίαση υπολειτουργεί για μήνες χωρίς καμία στήριξη
• Το αφήγημα περί χρημάτων που έχει λάβει καταρρέει και το καθρεφτίζει και η έρευνα της alco αφού το μεγαλύτερο διάστημα της πανδημίας έχει μείνει με μηδενική στήριξη ή προγράμματα επιστρεπτέων (δάνειο)
• Να σας πούμε χαρακτηριστικά πως το περίφημο πρόγραμμα του 7% καλύπτει τις απώλειες του 2020 ενώ ολοκληρώνεται το 2021 δεν έχει δοθεί σε όσους το δικαιούνται και το χειρότερο θα το λάβουν στην καλύτερη των περιπτώσεων 3 στους 8. Η πλειοψηφία τίποτα.
• Από τους 20 μήνες της πανδημίας έχουμε υπάρξει 8-12 μήνες εντελώς κλειστοί (ανάλογα αν κάποιος είχε εξωτερικό χώρο ή οχι)
• Έχουμε υπάρξει ο κλάδος που έχει στοχοποιηθεί στο maximum, με τους περισσότερους περιορισμούς από κάθε άλλον και δεν χρηματοδοτήθηκε επαρκώς.
• Οι επιστρεπτέες ήταν για έως και τον Μάρτιο του 21 και απαιτείται επιστροφή μέρους τους. Άρα.....δάνειο. Οχι ενίσχυση.
• Το επανεκκίνησης ήταν για το 2020
Τα χρήματα των Περιφερειών δόθηκαν για το πρώτο τρίμηνο της πανδημίας! Όχι για μετά.
Θέλετε και άλλα κ. Γεωργιάδη? Οσο για τον διχασμό της Κοινωνίας που προσπαθείτε να επιτύχετε με αυτά που λέτε δεν θα τα καταφέρετε. Το πολύ πολύ την επόμενη εβδομάδα να είναι μαζί μας και ο Εμπορικός Κόσμος".

Να υπενθυμίσουμε οτι την Τρίτη 16 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί Πανελλαδική 24ωρη απεργία του κλάδου της Εστίασης ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα και την έλλειψη αντισταθμιστικών μέτρων στήριξης από την Κυβέρνηση.

Μ.Π.

Τι απαντούν στις δηλώσεις Γεωργιάδη περί “αχαριστίας” οι επαγγελματίες εστίασης και αναψυχής Καλαμάτας
To Top