ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαντήσεις Νίκα για Ασπρόχωμα, λυματολάσπη, Τουριστικό Ταϋγέτου, Αναπτυξιακό Συνέδριο

ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ:”ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ”

Τα παραπάνω δήλωσε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, αναφερόμενος στο επικείμενο 10ο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο Πελοποννήσου που θα γίνει στην Τρίπολη 26 και 27 Φεβρουαρίου. “Εύχομαι να είναι εν τοις πράγμασι αναπτυξιακό”, είπε ο δήμαρχος και ανέλυσε τις προτάσεις που έκανε- στο κυβερνητικό κλιμάκιο που τον επισκέφτηκε- με αφορμή το Συνέδριο. Αναφέρθηκε και στην παραθαλάσσια χάραξη του Καλαμάτα-Ριζόμυλος που η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας προκρίνει αλλά και στην επέκταση του φυσικού αερίου έως την Καλαμάτα, “αλλιώς δεν θα είμαστε ανταγωνιστικοί”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΓΙΑ ΟΔΟ ΚΑΜΒΥΣΗ: “ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ”
ΓΙΑ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ: “ΒΡΗΚΑ 3.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΗΣΗ!”

ΓΙΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΝΕΔΟΝΤΑ: “ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΕΣΟΔΩΝ”

Για αύξηση εσόδων της τάξεως του 20% έκανε λόγο ο δήμαρχος Καλαμάτας με αφορμή ερώτηση για τη διαχείριση από ιδιώτη των πάρκινγκ του Νέδοντα. Ο δήμαρχος δήλωσε ότι απο 1η Φεβρουαρίου, που ιδιωτική εταιρεία ανέλαβε τα πάρκινγκ του Νέδοντα, διαπιστώνεται αύξηση των εσόδων περίπου κατά 20%. “Κρατηθείτε, μάλλον θα πληρώσουμε τον ιδιώτη με την αύξηση των εσόδων και δεν θα ζημιωθεί ο Δήμος”, δήλωσε ο δήμαρχος απευθυνόμενος στους δημοτικούς συμβούλους με τη δήλωση αυτή να προκαλεί πλήθος αντιδράσεων στην αίθουσα από την αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με τη σύμβαση για τη διαχείριση του πάρκινγκ, η ιδιωτική επιχείρηση που το ανέλαβε είναι υποχρεωμένη σε καθημερινή βάση να αποδίδει τα έσοδα από την στάθμευση στον Δήμο Καλαμάτας, θα έχει τη συντήρηση των μηχανημάτων, και την καθαριότητα του χώρου. Ο Δήμος θα πληρώνει την επιχείρηση με 93.000 ευρώ τον χρόνο, κάθε χρόνο για τα υπόλοιπα 5 χρόνια. Στο τέλος της 5ετίας που λήγει η σύμβαση τα μηχανήματα (αξίας 100.000 ευρώ) θα μείνουν στην κυριότητα του Δήμου Καλαμάτας. Οπότε μπορεί κάποιος να καταλάβει γιατί η δήλωση Νίκα ότι “δεν θα ζημιωθεί ο Δήμος”, προκάλεσε αντιδράσεις.

ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΑΫΓΕΤΟΥ: “ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ”
-“ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΑΓΟΝΙΑ”

ΓΙΑ ΠΑΛΙΑ ΛΥΜΑΤΟΛΑΣΠΗ: ” Με 38.000 κ.μ. παλιάς λυματολάσπης, από τα μέσα του ’80, είναι αδύνατον να γίνει διαχείριση, αν δεν μπει ο μηχανισμός που επιβάλλεται”
ΓΙΑ TUV KAI ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ: “ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΩΝ Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ”

ΓΙΑ ΝΕΑ ΛΥΜΑΤΟΛΑΣΠΗ: “ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΔΡΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ”

ΓΙΑ ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΩΝ: “ΘΑ ΘΕΣΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ”

To Top