Τροφή για σκέψη

Τι απαντά η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου στο ΠΑΜΕ Μεσσηνίας

Προς τους κυρίους

Κουφαλάκο Παναγιώτη

Λαμπρόπουλο Ευάγγελο

Μέλη της Δ/σης του ΕΚΚ

( Με την παράκληση για την διαβίβαση στην Γραμματεία ΠΑΜΕ Ν. Μεσσηνίας)

Κύριοι ,

Για μια ακόμη φορά διαβάσαμε τις ανυπόστατες καταγγελίες της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Ν. Μεσσηνίας που εμφανίζεστε ότι εκπροσωπείτε.

Επιχειρείται να διαστρεβλωθεί η αλήθεια, επιλέγοντας τον συνήθη δρόμο των καταγγελιών και της παραπληροφόρησης .

Στα καταγγελλόμενα αφήνεται να εννοηθεί ότι τα σωματεία ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων και Τουρισμού έχουν κλειδιά, ενώ είναι πολύ καλά γνωστό ότι σε κανένα απ’ τα σωματεία της δύναμης του ΕΚ Καλαμάτας δεν έχουν παραδοθεί κλειδιά. Εάν αυτό όντως ισχύει θα πρέπει να παραδοθούν άμεσα στην Γραμματεία του ΕΚΚ.

Κύριε Κουφαλάκο

Όταν κατείχατε την θέση του Αντιπροέδρου του ΕΚΚ ζητούσατε επίμονα και επανειλημμένα κλειδί της κεντρικής εισόδου του ΕΚΚ και της εισόδου του 1ου ορόφου. Παρότι υπήρχαν μεγάλες επιφυλάξεις, ύστερα απ’ τις συνεχείς παραινέσεις και προτροπές σας, στις 16/6/2014 με απόφαση της Δ/σης, σας παρεδόθη κλειδί για το οποίο δεσμευθήκατε σε όλο το ΔΣ ότι θα το έχετε εσείς ως αντιπρόεδρος και κανένας άλλος και με ευθύνη σας θα ανοίγει και θα κλείνει το ΕΚΚ. (όπως άλλωστε φαίνεται και στα πρακτικά).

Παρόλα αυτά όλο αυτό το χρονικό διάστημα μέχρι σήμερα διαπιστώσαμε τόσο εμείς όσο και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΚ ότι αυτό συνεχώς καταστρατηγείτο χωρίς να ξέρουμε και τους λόγους για τους οποίους γίνονταν, αφού η δέσμευση σας ήταν σαφέστατη.

Εκτός των άλλων εμφανίζοντο και άγνωστα άτομα που ανοιγόκλειναν το κτήριο και το γνωστό Γραφείο στο 1ο όροφο.

Σας είχαμε παρακαλέσει πολλάκις και σας είχαμε τονίσει τις μεγάλες ευθύνες τις οποίες έχετε αναλάβει αφού πάνω απ’ όλα προέχουν τα ζητήματα ασφαλείας του κτηρίου (φαίνεται άλλωστε και στα πρακτικά), παρόλα αυτά κάθε φορά βλέπαμε τα παραπάνω να επαναλαμβάνονται με μεγαλύτερη συχνότητα, μας δήλωναν μάλιστα ότι έχουν κλειδιά του κτηρίου.

Αποφασίσαμε λοιπόν για λόγους ασφαλείας και μόνο οι κλειδαριές του κτηρίου για τις οποίες είχατε παραλάβει κλειδιά να αλλάξουν και να κατέχει κλειδί ο πρόεδρος, ο Γεν. Γραμματέας και οι τρείς εργαζόμενες υπάλληλοι του ΕΚΚ.

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Ν. Μεσσηνίας εμφανίζεται για μια ακόμη φορά στον τοπικό τύπο να αδικείται παράφορα όπως υποστηρίζει στην ανακοίνωση της και δηλώνει ότι τα παραπάνω αναφερόμενα σωματεία παρακωλύονται και εμποδίζεται σκοπίμως η δράση τους από την Δ/ση του Ε.Κ.Κ.

Είναι γνωστό ότι τα τρία πρώτα εξ αυτών είναι σωματεία μέλη μας, όμως το σωματείο τουρισμού όπως ακριβώς αναφέρεται δεν ανήκει στα εγγεγραμμένα μέλη μας.

Μας έγινε γνωστό πέρυσι το καλοκαίρι όταν μας ζητήθηκε να συμβάλουμε στην επαναπρόσληψη της προέδρου της διοριστής Δ/σης από την επιχείρηση HORIZON BLU που είχε απολυθεί. Η συμβολή μας ήταν καθοριστικής σημασίας όπως άλλωστε το ομολογήσατε στον τοπικό τύπο αλλά και σε μας. Από τότε μέχρι σήμερα κάτι περισσότερο δεν γνωρίζουμε.

Κύριε Λαμπρόπουλε

Που είστε και πρόεδρος του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδ. Τομέα θα πρέπει να σας υπενθυμίσουμε πόσο καθοριστική ήταν η συμβολή μας στην ανάκληση της απόλυσης που σας είχε ανακοινωθεί από τον εργοδότη σας όταν ένα πρωί προσήλθατε στο γραφείο του πρόεδρου του Ε.Κ.Κ. και του δηλώσατε ότι σας απολύουν.

Με το υπ’ αριθμ. 107/15-5-2018 έγγραφο Μας προς τα σωματεία μέλη μας παρακαλέσαμε να δείξουν κατανόηση και να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια οι οποιεσδήποτε δραστηριότητες τους για λόγους ασφαλείας πραγματοποιούνται εντός του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας του Ε.Κ.Κ. και εργασίας των εργαζομένων του, το οποίο έχει προκύψει και είναι αποτέλεσμα αποφάσεων της Δ/σης στα πλαίσια του νόμου, των Υπουργικών αποφάσεων του ΟΑΕΔ, αλλά και αποτέλεσμα διαλόγου με τις εργαζόμενες υπαλλήλους.

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε πως απ’ τα 38 σωματεία μέλη μας, μόνο τα συγκεκριμένα τρία σωματεία παρουσιάζεται να έχουν πρόβλημα.

Επίσης αδυνατούμε να κατανοήσουμε τι υπαινίσσεται όταν γράφεται στην ανακοίνωση ότι «θα μας βρουν δυναμικά αντιμέτωπους».

Κύριε Κουφαλάκο, κύριε Λαμπρόπουλε

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι στο κτήριο του ΟΑΕΔ που στεγάζεται και το Ε.Κ.Κ. στεγάζονται οι υπηρεσίες του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Άμεσα θα γίνει η μεταστέγαση του ΣΕΠΕ Μεσσηνίας και το Αμφιθέατρο έχει παραχωρηθεί με χρησιδάνειο στον Δήμο Καλαμάτας.

Η λειτουργία λοιπόν του ΕΚΚ στις δεδομένες υπάρχουσες σημερινές συνθήκες προσδιορίζεται με βάση τις αποφάσεις της Δ/σης του ΕΚΚ και στα πλαίσια του Νόμου που είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε όλοι μας.

Εγκαλείται λοιπόν η Δ/ση του ΕΚΚ ότι παραχώρησε τους παραπάνω χώρους στερώντας όπως λέγεται ζωτικούς χώρους λειτουργίας, ενώ είναι γνωστό πολύ καλά ποια είναι η αλήθεια, εσείς όμως ουδέποτε ασχοληθήκατε να συμβάλλετε στις αγωνιώδεις προσπάθειες μας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων λειτουργίας του κτηρίου και εξεύρεση λύσεων.

Αδυνατείτε μέχρι και σήμερα ακόμη και στο θέμα της ονομασίας του αμφιθεάτρου του κτηρίου για το οποίο υπάρχουν πολλά παράπονα, να παρουσιάσετε μια ολοκληρωμένη πρόταση και εάν δεν κάνουμε λάθος δεν έχετε θέση.

Στην ανακοίνωση γίνεται σύγχυση και μπερδεύονται πολιτικά κόμματα, συνδικαλιστικές παρατάξεις και καταλήγει να μας συκοφαντεί «ότι στοιχιζόμαστε στην αγκαλιά της εργοδοσίας».

Κύριε Κουφαλάκο, κύριε Λαμπρόπουλε

Γνωρίζετε πολύ καλά την πραγματικότητα, ποτέ δεν συμφωνήσατε σε καμία απόφαση της Δ/σης, ποτέ δεν δηλώσατε παρών σε κανένα πρόβλημα οποιουδήποτε σωματείου (εκτός των τριών αναφερομένων) αφού είναι σίγουρο ότι τα αγνοείτε.

Η στάση σας και η δράση σας πολλές φορές μέχρι σήμερα χαρακτηρίζεται από εμπρηστικές και ανυπόστατες ανακοινώσεις.

Η παράταξη του ΠΑΜΕ (παλαιοτέρα ως ΕΣΑΚ) την οποία εκπροσωπείτε είναι γνωστό ότι είχε αρχές και αξίες, πάντα επέλεγε την οδό της συνδικαλιστικής και πολιτικής αντιπαράθεσης με επιχειρήματα.

Ειλικρινά λυπούμαστε για τον τρόπο που λειτουργείτε και για μια ακόμη φορά σας ζητάμε για την εύρυθμη λειτουργία και ασφάλεια του κτηρίου να κατανοήσετε την αγωνία και τις προσπάθειές μας και με σωστό προγραμματισμό να συνεργαστείτε μαζί μας.

Σωτήρης Τσώνης, Πρόεδρος

Γιώργος Κανέλης, Γεν.Γραμματέας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΟΑΕΔ

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Τι απαντά η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου στο ΠΑΜΕ Μεσσηνίας
To Top