ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι απαντά η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας στις καταγγελίες Μάκαρη για τη Μαραθόλακκα

“ΟΥΤΕ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΜΑΡΑΘΟΛΑΚΚΑ!”

Ούτε τουαλέτα δεν έχουν οι εργαζόμενοι στη διαχείριση σκουπιδιών στη Μαραθόλακκα, αφού, όπως παραδέχτηκε και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο εργολάβος έφερε τουαλέτες πριν 2 με τρεις μήνες και μετά εν μία νυκτί οι τουαλέτες εξαφανίστηκαν!

Η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας επιβάλλει κατά διαστήματα- όταν διαπιστώνονται αυτές οι ελλείψεις και οι παρανομίες- πρόστιμα στον εργολάβο που έχει αναλάβει το έργο της διαχείρισης απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα αλλά τίποτα δεν αλλάζει…

Ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι η αποκατάσταση της χωματερής της Μαραθόλακκας είναι έργο που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ενώ δήλωσε πως η Δημοτική Αρχή δεν έχει διαπιστώσει ρηγματώσεις στο έδαφος, ωστόσο αν κάτι τέτοιο συμβαίνει είναι σοβαρό, και συμπλήρωσε πως λόγω και της πρόσφατης κακοκαιρίας είναι πολύ πιθανό να έχει παρασυρθεί χώμα. “Τα μεγάλα κύματα κακοκαιρίας παρασύρουν τα χώματα, εκεί είναι το πρόβλημα, όχι στις ρηγματώσεις”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Θανάσης Βασιλόπουλος συμφώνησε με τα προβλήματα που αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην περιοχή της Μαραθόλακκας και τα οποία τα χαρακτήρισε ιδιαίτερα σοβαρά και έχουν να κάνουν με τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων εκεί. “Και εμείς έχουμε διαπιστώσει το πρόβλημα, έχουμε πιέσει τον εργολάβο να φέρει τουαλέτες και τροχόσπιτα. Τα φέρνει, μετά από λίγο αυτά εξαφανίζονται. Εμείς του επιβάλλουμε ποινές, αφού δεν υλοποιεί αυτά που πρέπει. Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε σαν Δήμος Καλαμάτας;

Διαφώνησε ωστόσο με το θέμα του δεματοποιητή για τον οποίο υποστήριξε ότι είναι άριστο μηχάνημα, είναι φτιαγμένο για να βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο, ωστόσο τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθεί στέγαστρο ώστε να μην είναι εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες.

Τέλος ανέφερε ότι η εταιρεία που αναμένεται να αναλάβει τη διαχείριση των απορριμμάτων σε συνεργασία με μια τσιμεντοβιομηχανία θα διαχειρίζονται στο εξής και το υπόλειμμα των σκουπιδιών, όχι αυτό που έχει ήδη παραχθεί αλλά το μελλοντικό υπόλειμμα.

To Top