ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι απαντά ο Δήμος Καλαμάτας για τους απλήρωτους λογαριασμούς στο Εργατικό Κέντρο

“ΕΠΙΜΕΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΜΕ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΟΣΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ”

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Καλαμάτας με αφορμή τις αναφορές εκ μέρους του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου για απλήρωτους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Στην ανακοίνωσή του με τίτλο “Το ηλεκτρικό ρεύμα στο κτήριο του ΟΑΕΔ” ο Δήμος εξηγεί πως έχει η κατάσταση και συμφωνεί στον επιμερισμό των δαπανών, αλλά με ενδεχόμενο συμψηφισμό για τα ποσά που έχει ο ίδιος καταβάλλει από τον Δημοτικό Προϋπολογισμό για επισκευές και συντηρήσεις στο κτήριο. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Ο Δήμος Καλαμάτας κατόρθωσε να του παραχωρηθεί από τον ΟΑΕΔ το αμφιθέατρο του κτηρίου, ιδιοκτησίας του Οργανισμού, το οποίο βρίσκεται στην οδό Αριστομένους 95. Το αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» ήταν εγκαταλελειμμένο, αν και καλής κατασκευής και είχε περιπέσει σε αχρησία.

Το 2013, το αμφιθέατρο παραχωρήθηκε στο Δήμο Καλαμάτας για 10 χρόνια και, κατά το χρησιδάνειο που υπεγράφη μεταξύ του Προέδρου του ΟΑΕΔ και του Δημάρχου (μπορείτε να το δείτε εδώ).
XRHSIDANEIO DHMOY ME OAED

Ο Δήμος πρέπει να πληρώνει ό,τι του αναλογεί όσον αφορά στη θέρμανση, τον ηλεκτροφωτισμό κ.λπ. για τη χρήση μόνο του αμφιθεάτρου. Το ίδιο αναφέρεται και στην απόφαση παραχώρησης του ΔΣ του ΟΑΕΔ (παρατίθεται εδώ)
ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΔΣ ΟΑΕΔ

Στην πορεία, όμως, διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν πολλά μεγάλα προβλήματα, που έπρεπε να επιλυθούν για να καταστεί δυνατή η νόμιμη λειτουργία του αμφιθεάτρου. Έτσι, πέρα από τις επισκευές σε ολόκληρο σχεδόν το ηλεκτρομηχανολογικό σύστημα, απαιτήθηκε η εγκατάσταση συστήματος πυρόσβεσης σε ολόκληρο το κτήριο, γιατί δεν μπορούσε να γίνει αυτό μόνο για το αμφιθέατρο.
Όλα αυτά στοίχισαν στο Δημοτικό Προϋπολογισμό αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ καλύφθηκε και η συντήρηση του ασανσέρ, παρότι αυτό δεν προβλεπόταν για το Δήμο.

Ύστερα από αυτά και επειδή το αμφιθέατρο καλύπτει πολιτιστικές ανάγκες του Δήμου και των φορέων της πόλης, ο Δήμος Καλαμάτας δεν έχει καμία αντίρρηση για συνεννόηση με την ιδιοκτησία του κτηρίου (ΟΑΕΔ) για τον επιμερισμό των οποίων λειτουργικών δαπανών, με ενδεχόμενο συμψηφισμό των ποσών που έχουν καταβληθεί από το Δημοτικό Προϋπολογισμό για τη νόμιμη λειτουργία του αμφιθεάτρου”.

Τι απαντά ο Δήμος Καλαμάτας για τους απλήρωτους λογαριασμούς στο Εργατικό Κέντρο
To Top