ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

“Απαιτούμε έλεγχο στα μέτρα ασφαλείας και τις συνθήκες εργασίας των διανομέων”

Τη Δευτέρα 8/4 αντιπροσωπία του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας προχώρησε σε κινητοποίηση στην επιθεώρηση εργασίας απαιτώντας να προχωρήσει σε ελέγχους όσον αφορά τα μέτρα προστασίας και τις συνθήκες ασφαλείας των διανομέων.

Ο Χρήστος Λεβεντέας γραμματέας του Συνδικάτου δήλωσε: “Η ανάπτυξη στον κλάδο πάει χέρι – χέρι με την εξοντωτική εντατικοποίηση της δουλειάς. Η επικινδυνότητα του επαγγέλματος δεν πρέπει να γίνεται άλλοθι για την εργοδοσία, ώστε να ξεφεύγει από τις βαριές ευθύνες που φέρει για τις συνθήκες που κυριαρχούν στον κλάδο συνολικά και στο συγκεκριμένο πόστο ειδικότερα.
Η εντατικοποίηση της δουλειάς αυξάνεται και διευρύνεται, η αυθαιρεσία και η ανασφάλιστη εργασία χτυπάει κόκκινο.
Είμαστε σε ετοιμότητα με τον αγώνα μας να επιβάλουμε όλα τα μέτρα προστασίας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους διανομείς και όλους τους συναδέλφους του κλάδου να διώξουν το φόβο και τη μοιρολατρία. Ανεξάρτητα την ειδικότητα από το πόστο, καλούμε κάθε συνάδελφο να οργανωθεί στο Συνδικάτο, να παλέψει συλλογικά μαζικά, για την άμεση εφαρμογή μέτρων ασφάλειας και προστασίας. Μόνο εμείς με τον αγώνα μας και την ενότητα μπορούμε να σταματήσουμε την ένταση της εκμετάλλευσης και να διεκδικήσουμε όλα τα αναγκαία μέσα, για να μη θρηνήσουμε άλλους συναδέλφους στο βωμό του κέρδους.

Απαιτούμε:

· Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους. Μειωμένο ωράριο με αποδοχές 8ώρου.
· Κλαδικές ΣΣΕ με ανάκτηση όλων των απωλειών.
· Μηχανάκια, εξοπλισμός, συντήρηση και έξοδα μετακίνησης να παρέχονται από την επιχείρηση.
· Επαναφορά και διεύρυνση των βαρέων και ανθυγιεινών και για την ειδικότητα των διανομέων.
· Κανένας διανομέας στους δρόμους με έντονα καιρικά φαινόμενα.

“Απαιτούμε έλεγχο στα μέτρα ασφαλείας και τις συνθήκες εργασίας των διανομέων”
To Top